Γιάννενα: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - Αναγκαία η ενίσχυση δυνάμεων στη μεθόριο Γιάννενα: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - Αναγκαία η ενίσχυση δυνάμεων στη μεθόριο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - Αναγκαία η ενίσχυση δυνάμεων στη μεθόριοΓιάννενα: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - Αναγκαία η ενίσχυση δυνάμεων στη μεθόριο
Καθημερινές οι «μάχες» των αστυνομικών για πάταξη της εγκληματικότητας και της διακίνησης ναρκωτικών στην ελληνοαλβανική μεθόριο – Ένα εκ. ευρώ για την προμήθεια 36 περιπολικών και ραντάρ της ΕΛ.ΑΣ., μέσω ΕΣΠΑ, με απόφαση Αλ. Καχριμάνη. 
Καθημερινές είναι πλέον οι «μάχες» των αστυνομικών που υπηρετούν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, με τα οργανωμένα κυκλώματα που «χτυπούν» την περιοχή, είτε με συχνές διαρρήξεις και κλοπές, είτε με τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Ήδη το τελευταίο χρονικό διάστημα τα κρούσματα διαρρήξεων στην περιοχή του Πωγωνίου, είναι αυξανόμενα, και όπως χθες είπε από το Καλπάκι, ο ίδιος ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων, Γιάννης Βασιλάκος, «έχουμε πόλεμο καθημερινά».
Την ίδια στιγμή οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτύρονται για την ανάγκη να υπάρξει εκ νέου εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., να επιχειρεί να αναπροσαρμόσει τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό με αναδιάταξη και ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα.
Άλλωστε σε τακτά χρονικά διαστήματα οι αστυνομικοί πετυχαίνουν σημαντικά «χτυπήματα» σε βάρος του οργανωμένου εγκλήματος, όπως συνέβη και την Τρίτη το μεσημέρι σε δύσβατη και δασώδη περιοχή στους Δρυμάδες Πωγωνίου, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν το μεσημέρι της Τρίτης στη συγκεκριμένη περιοχή, σάκοι που περιείχαν 302 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 569 κιλών και τρία δοχεία που περιείχαν χασισέλαιο, συνολικού βάρους 3 κιλών και 900 γραμμαρίων. Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ενώ ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.
Χθες, από το Καλπάκι, τόσο ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, όσο και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Γιάννης Βασιλάκος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την εγκληματικότητα στην περιοχή σημείωσαν, πως είναι αδύνατο να σταματήσουν οι κλοπές, οι διαρρήξεις και οι ληστείες, τη στιγμή που υπάρχει αθρόα είσοδος αλλοδαπών από τη γειτονική χώρα.
Τόνισαν όμως, ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση και του κοινού και του οργανωμένου εγκλήματος και αυτό αποτυπώνεται και αποδεικνύεται και με τη φυσική παρουσία αλλά και με την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων.
«Δίνουμε μάχη καθημερινά. Έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο υπάρχουν και απώλειες. Δε γίνεται να σταματήσουν οι κλοπές και οι διαρρήξεις. Είμαστε στην οριογραμμή των συνόρων. Υπάρχει είσοδος εγκληματιών από τη γειτονική χώρα και εμείς σχεδιάζουμε ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», τόνισε ο κ. Βασιλάκος, που όπως και ο κ. Σκούμας ζήτησε να υπάρχει αγαστή συνεργασία των πολιτών με την ΕΛ.ΑΣ.
Στην κεντρική πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ που πρέπει να αντιληφθεί την ιδιαιτερότητα της περιοχής, λόγω της γειτνίασής της με την Αλβανία, απευθύνθηκε για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας ο δήμαρχος Κώστας Καψάλης.
«Διαμαρτυρόμαστε στο υπουργείο με μοναδικό στόχο να αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία ότι η Αστυνομική Διεύθυνση θα πρέπει να βοηθηθεί στο έργο της. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι σημαντικές και υπερβάλλουν εαυτόν καθώς εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες χωρίς τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Πιέζουμε την κεντρική εξουσία για να βοηθηθούν ώστε να επιτελέσουν το καθήκον τους στο ακέραιο», δήλωσε.
Ένα εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ
Εξάλλου, την ανανέωση του εξοπλισμού των αστυνομικών υπηρεσιών τροχαίας της Ηπείρου, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας,  χρηματοδοτεί με το ποσό των 998.700 ευρώ η Περιφέρεια μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020.
Η απόφαση ένταξης της πράξης υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και αυτή περιλαμβάνει 12 αστυνομικά αυτοκίνητα τύπου SUV, 4 επιβατικά αυτοκίνητα εννέα θέσεων (συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού), 20 αστυνομικά αυτοκίνητα και συγκεκριμένα επιβατικά αυτοκίνητα, διασκευασμένα σε αστυνομικά αυτοκίνητα υπηρεσιακού και ελεύθερου χρωματισμού.
Ακόμη τα χρήματα αυτά θα δαπανηθούν για την αγορά 36 ασυρμάτων - πομποδέκτες αυτοκινήτων και πέντε φορητών ραντάρ. Πρόκειται για συσκευή φορητή χειρός η οποία μετά από την σκόπευση θα πρέπει να απεικονίζει σε κατάλληλη οθόνη (Display) την ταχύτητα του οχήματος σε Km/h και την απόσταση από αυτή.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - Αναγκαία η ενίσχυση δυνάμεων στη μεθόριο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6093870557439535175
Σχόλια
item