Γιάννενα: Άμεση η εξοικείωση με τους υπόγειους κάδους Γιάννενα: Άμεση η εξοικείωση με τους υπόγειους κάδους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Άμεση η εξοικείωση με τους υπόγειους κάδους

Γιάννενα: Άμεση η εξοικείωση με τους υπόγειους κάδους

Θετικά είναι τα συμπεράσματα από τον βαθμό εξοικείωσης των πολιτών με τα συστήματα υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων, λίγες μόλις ημέρες μετά τη λειτουργία τους.

Μετά από ένα μεταβατικό διάστημα, ήδη έχουν απομακρυνθεί οι συστοιχίες των «κλασικών» κάδων από τα τέσσερα σημεία που λειτουργούν, στην οδό Πυρσινέλλα, στην αρχή της Χαρ. Τρικούπη, στα σχολεία της Ακαδημίας και στον πεζόδρομο της Μ. Αγγέλου, έξω από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων.

«Οι δημότες έμαθαν γρήγορα το πώς λειτουργούν οι υπόγειοι κάδοι και τους χρησιμοποιούν σωστά. Θετική είναι και η ανταπόκριση των επαγγελματιών, που διπλώνουν τα χαρτόνια, ώστε να χωρούν στους κάδους. 
Υπάρχουν ελάχιστα «παραπτώματα» από κάποιους λίγους επαγγελματίες που αποθηκεύουν τα απορρίμματα σε μεγάλες σακούλες και επειδή δε χωρούν στους κάδους, τα αφήνουν δίπλα. Έχουν γίνει οι σχετικές υποδείξεις και αναμένουμε και αυτοί να συμμορφωθούν», τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Κατηρτσίδης στον Η.Α.
Θετικά ανταποκρίθηκαν και οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας, με τα νέα συστήματα να μη δημιουργούν προβλήματα. 
Η αποκομιδή γίνεται από συγκεκριμένο πλήρωμα τις βραδινές ώρες, ενώ έχει οριστεί επόπτης που ελέγχει τους κάδους αν γεμίσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να υπάρξει άμεση αποκομιδή και να μη στοιβάζονται σκουπίδια στον δρόμο. 
Μελλοντικά, θα γίνει προσπάθεια τηλεδιαχείρισης, ώστε να υπάρχει συνεχής εικόνα για τον όγκο των απορριμμάτων που συσσωρεύονται και να υπάρχει καλύτερος προγραμματισμός.

ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ
Αυτή τη στιγμή λειτουργούν τα τέσσερα από τα εννέα συστήματα υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων, ενώ έχουν τοποθετηθεί άλλα τρία. Αύριο Σάββατο θα τοποθετηθεί και το σύστημα στην οδό Κουντουριώτη και για τον λόγο αυτό ο δρόμος θα μείνει κλειστός από τις 8 το πρωί έως το πέρας των εργασιών. 
Την Τετάρτη αναμένεται να γίνουν εργασίες και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, όπου θα τοποθετηθεί και το τελευταίο από τα συστήματα, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κλείσει και η εκκρεμότητα με την ηλεκτροδότηση των υπόγειων κάδων στην οδό 28ης Οκτωβρίου. Μόλις ολοκληρωθούν στο σύνολό τους οι εργασίες, θα λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα συστήματα υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων.
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Άμεση η εξοικείωση με τους υπόγειους κάδους
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 752204685861214830
Σχόλια
item