Γιάννενα: Από τη Δημοτική Αρχή Θ. Μπέγκα και τους Γιαννιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ… ΑΔΕΣΠΟΤΑ! Γιάννενα: Από τη Δημοτική Αρχή Θ. Μπέγκα και τους Γιαννιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ… ΑΔΕΣΠΟΤΑ! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Από τη Δημοτική Αρχή Θ. Μπέγκα και τους Γιαννιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ… ΑΔΕΣΠΟΤΑ!

Γιάννενα: Από τη Δημοτική Αρχή Θ. Μπέγκα και τους Γιαννιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ… ΑΔΕΣΠΟΤΑ!

Όταν μια Δημοτική Αρχή εκδίδει ολοσέλιδη ανακοίνωση για να δικαιολογήσει τη μη λειτουργία ασανσέρ σε μια υπηρεσία της, τότε  για ζητήματα μεγαλύτερης «ακτίνας», κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί η προσφυγή σε «τρίτους»   για εξεύρεση λύσεων, όπως π.χ. είναι αυτό των αδέσποτων ζώων!

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων: Επί 20 ημέρες δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της διακοπής λειτουργίας του ασανσέρ στις υπηρεσίες της οδού Καπλάνη, επειδή κάποιος άλλος φορέας δεν πλήρωσε το ηλεκτρικό ρεύμα. 


Είκοσι μέρες η Δημοτική Αρχή – παραδέχεται – ότι ουσιαστικά παραμένει θεατής: «Προσπάθησε»- λέει- «να βρει λύση στο πρόβλημα, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν «κι επειδή η δικαστική οδός μπορεί να δώσει λύση, αλλά αυτή να καθυστερήσει, βρίσκεται σε αναζήτηση άλλων πιο άμεσων τρόπων»!  


Και το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί αυτοί οι  τρόποι δεν αναζητήθηκαν πιο γρήγορα ώστε να μη ταλαιπωρούνται οι πολίτες και βέβαια στην ανακοίνωση- από τη στιγμή που εκδόθηκε-  δεν διευκρινίζεται πόσο καιρό ακόμη θα πρέπει όσοι θέλουν να επισκεφθούν τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου, να κάνουν, θέλοντας και μη… γυμναστική ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες.

Στην Αθήνα για τα αδέσποτα
Με τη λογική της Δημοτικής Αρχής, λύση θα μπορούσε να δοθεί με μια… ευρεία σύσκεψη υψηλού  επιπέδου! Όπως αυτή που επεδίωξε και είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα,  με τους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των αδέσποτων ζώων. 


Τη συνάντηση γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών, στην οποία μάλιστα τονίζεται ότι για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων επιδιώκεται… πολιτική λύση! Πρόκειται για πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα κίνηση Δημοτικής Αρχής, να μην μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα καθαρά δικής της αρμοδιότητας και να «τρέχει» στην Αθήνα για να ζητήσει βοήθεια από κυβερνητικούς βουλευτές και υπουργεία!

Το «μέγα» πρόβλημα, που έθεσαν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος,  είναι η πρόσληψη ενός κτηνιάτρου, ενώ η παρέμβαση προς τους βουλευτές έχει να κάνει με την προώθηση του αιτήματος του Δήμου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπορέσει ο Δήμος να προσλάβει δύο κτηνιάτρους για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και συνολική αλλαγή του συνολικού πλαισίου. 


Θα πάνε στους υπουργούς!
Οι τέσσερις βουλευτές, όπως ο Δήμος Ιωαννιτών παραδέχεται στην ανακοίνωσή του, γνώριζαν το πρόβλημα και δήλωσαν πρόθυμοι να συνδράμουν στην επίλυσή του! Παρότι όμως το γνώριζαν, τώρα φέρεται να δηλώνουν ότι θα ξεκινήσουν και οι τέσσερις (!) κύκλο επαφών με τα αρμόδια υπουργεία!!! 


Η ομοθυμία και η διάθεση… να διεκδικήσουν θέσεις κτηνιάτρων για τα αδέσποτα,  χαιρετίζεται με μεγάλο ενθουσιασμό από τους κατοίκους της πόλης των Ιωαννίνων, που ωστόσο απορούν για τη «σιωπή» τους σε άλλα πολύ πιο σημαντικά ζητήματα που αφορούν το νομό και την Ήπειρο γενικότερα. 


Γιατί όχι ιδιώτες κτηνίατρους;
Όσον αφορά πάντως το θέμα των αδέσποτων ζώων- όπως έλεγαν χθες στον «Π.Λ.»  πρόσωπα που έχουν ασχοληθεί με αυτό- το πρόβλημα είναι υπαρκτό, υπάρχουν ζητήματα με το νομικό πλαίσιο και την εμπλοκή των φιλοζωικών οργανώσεων, ωστόσο η Δημοτική Αρχή, όπως σχεδόν στα περισσότερα ζητήματα που έχουν πολιτικό κόστος, παρακολουθεί με αμηχανία τα τεκταινόμενα και επιχειρεί να καταστήσει «συνυπεύθυνες» και άλλες υπηρεσίες. 


Επίσης ανεξήγητο παραμένει το γεγονός, ότι ενώ υπάρχει η δυνατότητα απασχόλησης ιδιωτών κτηνιάτρων από το Δήμο για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος, υπάρχει απροθυμία συνεργασίας, που δεν μπορεί να είναι μόνο «πολιτικό» ζήτημα ή και να χρειάζεται «πολιτική» παρέμβαση. 

Τώρα θα … δράσουν!
Μπέγκας και Γκόλας, ευκαιρίας δοθείσης «ενημέρωσαν» τους βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, για το ήδη γνωστό σε αυτούς πρόβλημα του ανεφοδιασμού των αεροσκαφών με καύσιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, με τους τελευταίους να «δεσμεύονται» - σύμφωνα με το Δήμο – «να δράσουν άμεσα για την εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων και για την ολοκλήρωση των έργων υποδομής και εγκατάστασης των ραδιοβοηθημάτων!


Όπερ μεθερμηνευόμενο και οι τέσσερις βουλευτές, κατά τα συμφραζόμενα από την ανακοίνωση του Δήμου- μέχρι τη συνάντηση με Μπέγκα- Γκόλα παρέμειναν θεατές… Δυστυχώς και σε αυτό το σημείο συνεχίζεται ο πλήρης «κατήφορος» της νυν Δημοτικής Αρχής Μπέγκα, που από τη μια ζητά βοήθεια μέσω ευρείας συσκέψεως  για θέματα που έπρεπε ήδη να έχει λύσει εδώ και μήνες και από την άλλη, έμμεσα τους εκθέτει.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Από τη Δημοτική Αρχή Θ. Μπέγκα και τους Γιαννιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ… ΑΔΕΣΠΟΤΑ!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6099759040534871287
Σχόλια
item