Καμπανάκι ΣΕΒ για αξιολόγηση- Ανάπτυξη χωρίς ιδιωτ. επένδυσεις δεν γίνεται

Καμπανάκι ΣΕΒ για αξιολόγηση- Ανάπτυξη χωρίς ιδιωτ. επένδυσεις δεν γίνεται

«Ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις» επισημαίνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) προσθέτοντας ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, φαίνεται ότι επηρεάζει την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. 

Στο εβδομαδιαίο δελτίο του για την ελληνική οικονομία, ο ΣΕΒ τονίζει ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις προϋποθέτουν μεταρρυθμίσεις για να παγιωθεί ένα φιλικό προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλον και ένα σύγχρονο σύστημα αξιών που να επιβραβεύει την σκληρή δουλειά, την ανάληψη κινδύνων και την επιτυχία.

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι προσβλέπει σε μια Ελλάδα ανταγωνιστική, με ελεύθερες αγορές, με χαμηλή και σταθερή φορολογία, με αποτελεσματική δημόσια διοίκηση που διευκολύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα, με επιχειρήσεις που δημιουργούν μόνιμες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, με πολίτες που πρεσβεύουν την τήρηση των νόμων, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και την διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους με κοινωνική αλληλεγγύη. 

Σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης τονίζει ότι  φαίνεται πως επηρεάζει την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών όπως προκύπτει από την πορεία του δείκτη οικονομικού κλίματος, ο οποίος τον Μάιο του 2017 υποχώρησε στις 93,2 μονάδες, από 94,9 τον προηγούμενο μήνα, επιστρέφοντας στο επίπεδο του Μαρτίου του ίδιου έτους (93,4 μονάδες). 

Πάντως, η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε για 2ο συνεχόμενο μήνα, έπειτα από το χαμηλό 42 μηνών που σημείωσε τον Μάρτιο του 2017. Θετική, είναι επίσης η εικόνα των λιανικών πωλήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, με τον γενικό δείκτη όγκου πλην καυσίμων να εμφανίζει αξιόλογη άνοδο (+2,4%), παρά την πτώση του Μαρτίου (-1,3%).
epirusblog.gr
5 of 5
Καμπανάκι ΣΕΒ για αξιολόγηση- Ανάπτυξη χωρίς ιδιωτ. επένδυσεις δεν γίνεται
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3993432917649606861
item