Γιάννενα: Μία Στέγη πρότυπο για την κοινωνική πρόνοια

Γιάννενα: Μία Στέγη πρότυπο για την κοινωνική πρόνοια

Μία πρωτότυπη και σύγχρονη κοινωνική δομή, που δίνει νέες δυνατότητες σε άτομα με αναπηρία, οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ στη Νεοκαισάρεια, παραδίδονται σε επίσημη τελετή αύριο Κυριακή στις 11 π.μ. από την Περιφέρεια στην ΕΛΕΠΑΠ. 

Για το έργο που έγινε χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος  "Ήπειρος 2014-2020" μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Νατάσα Μπέγκα, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα προς όλους τους Ηπειρώτες για να παραβρεθούν στην τελετή παράδοσης- παραλαβής.   

Ο Περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων: "Φτάσαμε στο τέλος σε μια προσπάθεια ζωής. Η κ. Μπέγκα έχει δώσει πάρα πολλά στα Γιάννενα. Αυτό είναι το σπουδαιότερο έργο που κάνει, και θέλω να τη συγχαρώ ως Περιφερειάρχης Ηπείρου. 

Θα είμαστε δίπλα της με την αρμόδια υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας και τις άλλες υπηρεσίες που έχουμε. Θα της πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας έδωσε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε και να συμμετέχουμε στην κατασκευή και ολοκλήρωση αυτού του έργου. Ότι θέματα έχουμε, θα τα λύσουμε. Όταν συνεργαζόμαστε, τότε έχουμε αποτέλεσμα".   

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου, και τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη προσωπικά, καθώς και την Ε.Υ.Δ. Ε.Π. της Περιφέρειας για τη συνεργασία στην υλοποίηση αυτού του έργου. «Απευθυνόμαστε σε όλη την Ήπειρο για να πούμε ότι οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, είναι το μεγαλύτερο έργο κοινωνικής πρόνοιας στην Ήπειρο. 

Πέρα από αυτό, ανοίγονται καινούριοι δρόμοι συνεργασίας και υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία, που αυτή η συνεχής υποστήριξη θα γίνεται μέσα από την Περιφέρεια Ηπείρου. 

Ήδη από πέρυσι το Περιφερειακό  Συμβούλιο έλαβε απόφαση για την ίδρυση από την Περιφέρεια Ηπείρου και την ΕΛΕΠΑΠ Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, η οποία θα διοικεί τα σπίτια. Και δεν είναι μόνο αυτό, γιατί μέσα από αυτή την σύμπραξη Περιφέρειας- ΕΛΕΠΑΠ ανοίγονται νέοι δρόμοι στήριξης και υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία. 

Ήδη έχουμε κάνει ομιλίες και συναντήσεις σε όλους τους νομούς της Ηπείρου, από όπου φύγαμε με την υπόσχεση ότι σύντομα θα φτιάξουμε και στον δικό τους τόπο σπίτια υποστηριζόμενης διαβίωσης. Αυτό για εμάς σημαίνει ότι ανοίγονται καινούριοι δρόμοι, νέες δυνατότητες παροχής στήριξης και βοήθειας αυτού του κομματιού της κοινωνίας, που είναι το πιο αδικημένο από τη φύση». 

Το έργο αφορά στην κατασκευή επτά κατοικιών των τεσσάρων ατόμων έκαστη, εκ των οποίων η μία θα χρησιμοποιηθεί για βραχεία παραμονή ατόμων με αναπηρία και ενός κοινόχρηστου κτηρίου το οποίο θα λειτουργεί ως κέντρο ημερήσιας φροντίδας, απασχόλησης και ψυχαγωγίας για τους ενοίκους και εξωτερικά άτομα με αναπηρία. 
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μία Στέγη πρότυπο για την κοινωνική πρόνοια
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2388222775670438425
item