Γιάννενα: Ανασφάλεια και αγανάκτηση Γιάννενα: Ανασφάλεια και αγανάκτηση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ανασφάλεια και αγανάκτηση

Γιάννενα: Ανασφάλεια και αγανάκτηση

Η ανάγκη για εξοπλισμό της τοπικής αστυνομίας με θερμικές κάμερες και άλλα μέσα, καθώς και για ενίσχυση του προσωπικού, με στόχο την καλύτερη αστυνόμευση και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, προέκυψε από τη συνάντηση της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ και των αρχών και φορέων του Πωγωνίου.

Στις προσπάθειες που καταβάλουν οι αστυνομικές δυνάμεις για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, λόγω του ορεινού ανάγλυφου και της πυκνής βλάστησης στα σύνορα με την Αλβανία, αναφέρθηκαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου Κ. Σκούμας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ι. Βασιλάκος, σημειώνοντας πως οι προσπάθειες θα ήταν περισσότερο αποτελεσματικές, αν είχαν τις προβλεπόμενες θερμικές κάμερες και άλλα σύγχρονα μέσα.

Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων και της Αδελφότητας Κερασοβιτών καθώς και πολίτες, αναφέρθηκαν στα τελευταία κρούσματα και εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, γιατί οι υποσχέσεις που κατά καιρούς δόθηκαν για αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, δεν τηρήθηκαν.

«Διαφάνηκε πως υπάρχει καλή πρόθεση και σχεδιασμός για την πάταξη της εγκληματικότητας, πλην όμως η πολιτεία οφείλει να είναι συνεπής προς τις υποσχέσεις της», αναφέρει η Ένωση Κερασοβιτών, αξιολογώντας τη συνάντηση.

Άμεσα και δραστικά μέτρα και όχι ευχολόγια, περιοδείες και πολιτικές περιορισμού των δομών φύλαξης, ζητά με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, επικρίνοντας την κυβέρνηση. 

«Τα καθημερινά κρούσματα πλιάτσικου στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του δήμου Πωγωνίου πλήττουν βάναυσα το αίσθημα ασφάλειας, που δικαιωματικά προσδοκούν οι μόνιμοι κάτοικοι, ως ελάχιστο ανταποδοτικό όφελος στη λαίλαπα των χαρατσίων της αποκρουστικά φτιασιδωμένης μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», αναφέρει.

Παρέμβαση κάνει και ο πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα είναι διαχρονικό, αλλά τελευταία έχει επικίνδυνα επιδεινωθεί. 

Οι ελάχιστοι αστυνομικοί καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες, αλλά είναι πολλοί λίγοι σε σχέση με τις ανάγκες και έτσι η φύλαξη είναι τελείως ανεπαρκής και οι κάτοικοι αισθάνονται πλήρως εγκαταλελειμμένοι, απολύτως ανασφαλείς και καταθορυβημένοι», τονίζει και ζητά ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας.

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανασφάλεια και αγανάκτηση
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8932791965061667535
Σχόλια
item