Άρτα: Διαμαρτυρία....Να αφαιρεθεί συρματόπλεγμα στη Θειακογιάννη, ζητούν κάτοικοι.

Άρτα: Διαμαρτυρία....Να αφαιρεθεί συρματόπλεγμα στη Θειακογιάννη, ζητούν κάτοικοι.


Με κείμενο που κατέθεσαν στον δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη και κοινοποιούν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι κάτοικοι του οικισμού της οδού Θειακογιάννη εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και τη διαμαρτυρία τους για την απόφαση των υπευθύνων της Μονής Κάτω Παναγιάς να περιφράξουν σημαντική έκταση ανοιχτού χώρου στην περιοχή όπου ζουν με τις οικογένειές τους. Συγκεκριμένα το κείμενο έχει ως εξής:

«Εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, κάτοικοι του οικισμού της οδού Θειακογιάννη, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και τη διαμαρτυρία μας για την απόφαση των υπευθύνων της Μονής Κάτω Παναγιάς να περιφράξουν σημαντική έκταση ανοιχτού χώρου στην περιοχή όπου ζούμε με τις οικογένειές μας.

Με την ενέργειά τους αυτή δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες ασφάλειας, ψυχαγωγίας και κυκλοφορίας των κατοίκων της περιοχής, ενώ εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά της.

Θέλουμε να σημειώσουμε πως η περιοχή μας, παρότι βρίσκεται σε ένα από τα πιο τουριστικά και πιο πολυσύχναστα και επισκέψιμα σημεία της πόλης, είναι σοβαρά υποβαθμισμένη και προκαλεί συχνές ανησυχίες και φόβους στους ενοίκους. 

Αυτό που έχουμε ανάγκη δεν είναι ούτε οι περιφράξεις ούτε η ανέγερση νέων οικοδομών. Αντιθέτως, έχουμε ανάγκη από δημιουργία παιδικών χαρών, από χώρους ψυχαγωγίας, ιδίως για παιδιά, από περιπάτους και γενικότερα έργα εξωραϊσμού.

Ένας περίπατος στην περιοχή μας θα σας πείσει πως αυτή έχει ανάγκη από καθαριότητα, τάξη και φροντίδα, έτσι που να χαιρόμαστε και να απολαμβάνουμε τον όμορφο και γραφικό αυτόν τόπο δίπλα στο ιστορικό γεφύρι και στα νερά του Αράχθου τόσο εμείς που μένουμε εδώ όσο και εκείνοι που τον επισκέπτονται, πολίτες της Άρτας και ξένοι.

Για τους λόγους αυτούς, απαιτούμε την άμεση αφαίρεση του συρματοπλέγματος – φράχτη και την επαναφορά του χώρου στην προηγούμενη κατάσταση. Η πράξη αυτή θα πρέπει να συνδυαστεί με παρεμβάσεις καλλωπισμού και έργα ανάπλασης που θα δείχνουν τον πολιτισμό μας και την αγάπη μας για την πόλη μας και την ιστορία της».

Πηγή: ixotisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Διαμαρτυρία....Να αφαιρεθεί συρματόπλεγμα στη Θειακογιάννη, ζητούν κάτοικοι.
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3516989861951163521
item