Ήπειρος: Νέες προσλήψεις στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων Ήπειρος: Νέες προσλήψεις στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Νέες προσλήψεις στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων


Ήπειρος: Νέες προσλήψεις στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων
179 οι θέσεις στην Ήπειρο

Στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη νέου προγράμματος προσλήψεων για την κάλυψη 1.882 θέσεων σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν να προκηρυχθεί εντός του Μαΐου, ωστόσο αυτό δεν έγινε εφικτό, αφού υπήρξαν ορισμένες διορθωτικές τροποποιήσεις σε σχέση με τη μοριοδότηση των ανέργων από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο είναι και αρμόδιο για την υλοποίηση του. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα εργαστούν σε Κέντρα Προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στις περιφέρειες της χώρας, με βάση τις ανάγκες, όπως εκείνες καταγράφηκαν από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών/Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Για την Ήπειρο προβλέπονται συνολικά 179 θέσεις, καθώς προβλέπεται η τοποθέτηση 52 ατόμων στα Κέντρα Φιλοξενίας Κατσικά και Φιλιππιάδας, 40 στην Κόνιτσα και 35 στα Δολιανά. 

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν, θα περιλαμβάνουν ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, γυμναστών και γενικών καθηκόντων.

Τα κριτήρια μοριοδότησης των ωφελουμένων θα είναι, μεταξύ άλλων, το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, ποσοστό αναπηρίας, ετήσιο εισόδημα, ηλικία, αριθμός ανήλικων τέκνων, εντοπιότητα κ.ά.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Για εργασίες στις οποίες από τη φύση τους απαιτείται νυχτερινή εργασία, οι αποδοχές θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών, καθώς ειδικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Νέες προσλήψεις στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1492950793431082715
Σχόλια
item