Άρτα: Ολοκληρώθηκε η δράση «Φροντίζω την υγεία μου» από το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού


Άρτα: Ολοκληρώθηκε η δράση «Φροντίζω την υγεία μου» από το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Ολοκληρώθηκε από το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως είχε προγραμματισθεί, η Δράση με γενικό τίτλο «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ» στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) της Ορεινής και Ημιορεινής περιοχής του Νομού Άρτας.

Η Δράση υλοποιήθηκε συνολικά σε 11 Δημοτικά σχολεία και 9 Νηπιαγωγεία των Δήμων Γεωργίου Καραϊσκάκη, Κεντρικών Τζουμέρκων και πρώην Ξηροβουνίου του Δήμου Αρταίων με επίσκεψη κλιμακίου αποτελούμενου από Παιδίατρο, Διπλωματούχο Νοσηλεύτρια και Εθελόντριες Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ, που έκανε ενημέρωση σε θέματα ατομικής υγιεινής , καθαριότητας και κανόνων υγιεινής διατροφής και φροντίδων υγείας καθώς και Γενική Παιδιατρική Εξέταση, η οποία περιλάμβανε έλεγχο ελλείψεων στα απαραίτητα εμβόλια από το βιβλιάριο υγείας καθώς και έλεγχο όρασης ,στοματικής υγιεινής , σκελετού και σωματικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα στο κλιμάκιο συμμετείχαν η Παιδίατρος κα Ευτυχία Καραστεργίου, Δ/ντρια του Κέντρου Υγείας Άνω Καλεντίνης, η Νοσηλεύτρια Τσούτσικου Αρετή του Ε.Ε.Σ και εναλλάξ οι Εθελόντριες Μανοπούλου Αγγελική, Παπαβλασοπούλου Ελένη, Βασιλείου Λουϊζα, Καραπέτση Ιουλία, Χουλιάρα Ευανθία και Κατσαντά Χαρίκλεια του Τμήματος.

Στόχος της όλης προσπάθειας ήταν να εμπνεύσει στα παιδιά από τη μικρή τους ηλικία, και στο μέτρο του δυνατού και στους γονείς τους, την σημασία της πρόληψης για την προαγωγή της υγείας αλλά και να εντοπισθούν περιπτώσεις παιδιών με προβλήματα υγείας, που χρειάζονται περαιτέρω ιατρικό έλεγχο, και ενδεχομένως έχουν διαφύγει της προσοχής των γονέων

Τα αποτελέσματα του ελέγχου δικαίωσαν απόλυτα την προσπάθεια καθώς εντοπίσθηκαν πολλές περιπτώσεις παιδιών που δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια καθώς και αρκετές περιπτώσεις παιδιών με προβλήματα στοματικής υγιεινής, όρασης και σωματικής ανάπτυξης.

Για τα προβλήματα αυτά θα ειδοποιηθούν από το Τμήμα οι γονείς των παιδιών αυτών προσωπικά ώστε να φροντίσουν για τα περαιτέρω σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου και τις υποδείξεις της Παιδιάτρου.

Να σημειωθεί ότι οι γονείς όλων των παιδιών είχαν ειδοποιηθεί και είχαν δώσει την γραπτή συγκατάθεσή τους για την πραγματοποίηση του ελέγχου.

Την συγκατάθεσή της είχε παράσχει επίσης και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού ,ενώ ενήμεροι ήταν και οι τοπικοί Δήμοι οι οποίοι και επικρότησαν την προσπάθεια και με πολλή προθυμία βοήθησαν όπου χρειάστηκε η βοήθειά τους.

Σημαντική και ολοπρόθυμη ήταν επίσης η βοήθεια στην υλοποίηση της Δράσης από τους κ.κ. Δ/ντές των Σχολείων στα οποία υλοποιήθηκε.

Από το Τμήμα εκφράζονται θερμές ευχαριστίες σε όλους τους παραπάνω , που άμεσα ή έμμεσα συνέβαλαν στην υλοποίηση της Δράσης αυτής, η οποία στη πράξη αποδείχτηκε τόσο απαραίτητη, και ιδιαίτερα στα μέλη του κλιμακίου, όλως ιδιαιτέρως δε στην Παιδίατρο κα Καραστεργίου της οποίας η προθυμία, η ευαισθησία και η εμπειρία μαζί με την επιστημονική κατάρτιση συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή υλοποίηση της όλης προσπάθειας.

Η όλη προσπάθεια σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Άρτας του Ε.Ε.Σ μέσα στον μήνα Μάιο για να τιμηθεί με αυτόν τον τρόπο η Παγκόσμια Ημέρα (8η Μαΐου) του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, του οποίου βασική αποστολή είναι η διάδωση και καλλιέργεια της σημασίας της πρόληψης για την προάσπιση και προαγωγή της υγείας. 


Πραγματοποιήθηκε δε μετά από έγκριση από την Κεντρική Διοίκηση και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιο Αυγερινό τον οποίον θερμά ευχαριστούμε γιατί πάντα αντιμετωπίζει θετικά και με πολλή ευαισθησία.

maxitisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ολοκληρώθηκε η δράση «Φροντίζω την υγεία μου» από το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4632801126247084045
item