Λιγότερο αισιόδοξος Παππάς: Δεν είναι απίθανη λύση στη Σύνοδο Κορυφής Λιγότερο αισιόδοξος Παππάς: Δεν είναι απίθανη λύση στη Σύνοδο Κορυφής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Λιγότερο αισιόδοξος Παππάς: Δεν είναι απίθανη λύση στη Σύνοδο Κορυφής

Λιγότερο αισιόδοξος Παππάς: Δεν είναι απίθανη λύση στη Σύνοδο Κορυφής

Το ενδεχόμενο να υπάρξει οριστική συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου, και όχι στο Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης, άφησε ο Νίκος Παππάς, παρά τα αισιόδοξα μηνύματα από Βερολίνο και Βρυξέλλες.

«Η κυβέρνηση λέει ότι χρειαζόμαστε λύση, δεν λέει ότι οπωσδήποτε πρέπει να δοθεί εκεί ή αλλού... Δεν θα το θεωρήσω απίθανο να μεταφερθεί η λύση στην προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής... Δεν το θεωρώ απίθανο, δεν θα είναι και η πρώτη φορά που έχει γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash, σημείωσε πως «για να υπάρξει λύση πρέπει να φύγει το προπέτασμα καπνού των πολιτικών σκοπιμοτήτων. Υπάρχουν πολλές τεχνικές λύσεις, δυνατότητες και εναλλακτικές - πολιτική βούληση χρειάζεται».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ έδειξε ότι συμφωνεί με τη γαλλική πρόταση που προβλέπει ρήτρα ανάπτυξης σχετικά με την εξυπηρέτηση του χρέους ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα Γερμανίας-ΔΝΤ. «Τώρα, με την πρόταση αυτή βλέπουμε το χρέος να κατεβαίνει μία κλίμακα παρακάτω και στην πρώτη προτεραιότητα να μπαίνει η ανάπτυξη. 


Και η πρόταση αυτή έρχεται να αποτυπώσει μία λογική η οποία θέλει το χρέος ως μέγεθος να μην μπαίνει εμπόδιο στις προοπτικές ανάπτυξης. Δηλαδή, θα το αποπληρώνεις όταν έχεις ανάπτυξη, όταν μπορείς», σημείωσε.

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι η έξοδος στις αγορές και η ομαλή χρηματοδότηση είναι το μέσο για να επιτευχθεί ο σκοπός της δίκαιης ανάπτυξης. 


«Εάν δεν έχουμε ομαλή χρηματοδότηση, όπως δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια -δηλαδή το 2010, που βίαια κλείσανε οι κάνουλες της χρηματοδότησης, ή μετά που είχαμε τα capital controls κ.λπ., κ.λπ.- αντιλαμβάνεστε ότι αυτό αποτελεί εμπόδιο... Άρα εμείς την ομαλή χρηματοδότηση τη θέλουμε για να μπορέσουμε να πετύχουμε τη δίκαιη ανάπτυξη. 

Δεν θα κάνουμε επιλογές οι οποίες υπονομεύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές, με την υπόσχεση ομαλής χρηματοδότησης. Αυτό έγινε το 2014, έγινε με την άγαρμπη, άτσαλη, ψεύτικη, κάλπικη προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά να βγει στις αγορές», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Παππάς εκτίμησε δε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ημέρες στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, παρότι το θέμα είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ, ενώ φάνηκε να ασκεί πιέσεις στην Ανεξάρτητη Αρχή, λέγοντας πως «ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Epirusblog Gr
5 of 5
Λιγότερο αισιόδοξος Παππάς: Δεν είναι απίθανη λύση στη Σύνοδο Κορυφής
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4542704513979113070
Σχόλια
item