Γιάννενα: Διαμαρτυρία των συμβασιούχων εργαζομένων στα νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων

Γιάννενα: Διαμαρτυρία των συμβασιούχων εργαζομένων στα νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων
Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν χθες oi συμβασιούχοι εργαζόμενοι των δυο νοσοκομείων ενάντια στις απολύσεις, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αγωνιζόμενοι για μόνιμη και σταθερή εργασία. 
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
Με την σημερινή μας παρέμβαση θέλαμε να αναδείξουμε σε ασθενείς και  χρήστες των παροχών υπηρεσιών υγείας ότι μια από τις συνέπειες  της εχθρικής για τα συμφέροντα του λαού πολιτικής και στο χώρο της υγείας  είναι το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας.
Τον Άυγουστο λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τον Σεπτέμβρη των επικουρικών εργαζομένων  με σοβαρό κίνδυνο να μείνουν ξεκρέμαστα κλινικές και τμήματα και των δυο  νοσοκομείων  που επανδρώνονται από συμβασιούχους εργαζόμενους. 
Συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων οι επικουρικοί ιατροί είναι 34, το επικουρικό  νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό 10, οι συμβασιούχοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ 17, του ΟΑΕΔ  21.  
Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα το  επικουρικό νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό είναι 10, οι συμβασιούχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ 12 , του ΟΑΕΔ 20. Ο αριθμός των συμβασιούχων εργαζομένων είναι μεγαλύτερος αν συνυπολογιστούν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στα εργολαβικά συνεργεία  φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας.
Η κυβέρνηση για τα δημόσια νοσοκομεία δεν δίνει ούτε ένα ευρώ παραπάνω, για τον ΕΟΠΠΥ προβλέπει μείωση 200.000.000 ευρώ, για τις μονάδες ΠΕΔΥ 7.000.000 την ίδια στιγμή που μπουκώνει με ζεστό κρατικό χρήμα και φοροαπαλλαγές μεγαλοεπιχειρηματίες που δρουν και  μέσα στο χώρο της υγείας. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια στιγμή που πετσοκόβει τα κρατικά κονδύλια για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δίνει απλόχερα 4 δις ευρώ κάθε χρόνο για να συνδράμει τα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ.
Καλούμε όλους τους  εργαζόμενους να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα, να σκεφτούν  για το ποιος χάνει και ποιος κερδίζει  από την δουλειά με ημερομηνία λήξης.
Σε αυτή την πολιτική υποχρηματοδότησης- εμπορευματοποίησης της υγείας που στόχο έχει να διαμορφώσει ευέλικτο και φτηνό εργατικό δυναμικό μέσα στα νοσοκομεία τα οποία θα λειτουργούν ως επιχειρηματικές μονάδες με κριτήριο το κέρδος  είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να οργανωθεί και να ενισχυθεί η πάλη των υγειονομικών και των υπολοίπων εργαζομένων διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.
Καλούμε τους  συμβασιούχους  εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων να συσπειρωθούν , να ενισχύουν την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Εργαζομένων Πανεπιστημιακού και Χατζηκώστα
vimanews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Διαμαρτυρία των συμβασιούχων εργαζομένων στα νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2241960763789345184
item