Γιάννενα: Καλοκαιρινές δημιουργικές δράσεις στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Γιάννενα: Καλοκαιρινές δημιουργικές δράσεις στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Και το φετινό καλοκαίρι η «Βιβλιοθήκη Γνώσης και Συναισθημάτων» της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων, θα κρατήσει συντροφιά στους μικρούς της φίλους, με τα πολύχρωμα βιβλία της, τις επιλεγμένες μελωδίες και ταινίες και τις δημιουργικές δράσεις που έχουν ειδικά προετοιμαστεί από εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς για αυτό το καλοκαίρι. 

Προκειμένου να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερος αριθμός παιδιών κατά τη φετινή περίοδο, θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις. – Το δικό μου σπίτι… η Βιβλιοθήκη 

Το καλοκαιρινό σπίτι των παιδιών  είναι πλέον στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη. Είναι ο κόσμος των παιδιών, όπου είναι ελεύθερα να εκφραστούν σε  κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Συναντιούνται, επικοινωνούν, εκφράζονται, διακινούνται συναισθήματα ώστε να καλλιεργηθεί η ενσυναίσθησή τους. Και όλα αυτά σε μια ατμόσφαιρα ομαδικότητας και ενδιαφέροντος μέσα από την αφήγηση, το ποιοτικό παιχνίδι και τη δημιουργικότητα. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, δηλ. από 5 έως και 8 ετών και θα πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα από 19 Ιουνίου έως 28 Ιουλίου,  Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 10:30. 

Μέγιστος αριθμός παιδιών 20-22. –  «Όλες οι ιστορίες κρύβουν έναν θησαυρό». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 9 έως 12 ετών και στόχος του είναι να ταξιδέψει τα παιδιά, με μαγικό όχημα τα παραμύθια, ώστε να ανακαλύψουν τα βαθύτερα νοήματα και τις αξίες που κρύβουν. Τα παιδιά στο ταξίδι τους αυτό θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν σε ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια. 

Το δεύτερο αυτό πρόγραμμα, για τα μεγαλύτερα παιδιά θα πραγματοποιείται  από 19 Ιουνίου έως 28 Ιουλίου, κάθε εβδομάδα Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη ως εξής, σε δύο τμήματα κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 09:00-10:30 & 11:00-12:30 και σε ένα τμήμα κάθε Τετάρτη, από τις 11:00 έως τις 12:30. Μέγιστος αριθμός παιδιών 50 (10 ανά τμήμα). 

Οι δράσεις σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Δράσεων της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων, με επικεφαλής την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Βαΐα Οικονομίδου και την βοήθεια της Παναγιώτας Ντάτση, εκπαιδευτικού/ υπεύθυνης προγραμματισμού και υλοποίησης. 

Το πρόγραμμα  «Όλες οι ιστορίες κρύβουν έναν θησαυρό» επιμελούνται οι παιδαγωγοί Αθηνά Κώστα και Άντζελα Σουρτζίνου.   

Για την αρτιότερη και πλέον αποτελεσματική απόδοση και επίτευξη των στόχων, στις δράσεις προγραμματίζεται η συμμετοχή επιλεγμένων φοιτητών σχετικών ειδικοτήτων ΑΕΙ της Ελλάδας, στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης εθελοντικής εργασίας και της Πρακτικής Άσκησης. Για την 1η δράση είναι απαραίτητη η προεγγραφή των παιδιών στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 2651072863 και 2651083446, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. 

Για τη 2η δράση είναι απαραίτητη η προεγγραφή των παιδιών στα τηλέφωνα 6947581302 (κ. Αθηνά Κώστα) και 6976162554 (κ. Άντζελα Σουρτζίνου),όπου οι γονείς θα ενημερώνονται σχετικά.   

Λόγω των περιορισμένων θέσεων και αναλόγως του αριθμού, σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής τα παιδιά θα επιλεγούν είτε με προτεραιότητα είτε με κλήρωση.   Αιτήσεις από Τρίτη 06 έως και Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 (ώρα 14:00).

ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Καλοκαιρινές δημιουργικές δράσεις στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1659632902690506377
item