Σχεδόν στο μισό έπεσε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών Σχεδόν στο μισό έπεσε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σχεδόν στο μισό έπεσε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών

Σχεδόν στο μισό έπεσε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών

Σημαντική μείωση κατά σχεδόν 50% καταγράφηκε τον Απρίλιο στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, κυρίως χάρη στη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 462 εκατομμύρια ευρώ, από 872 εκατ. ευρώ που ήταν τον περσινό Απρίλιο.

Το εμπορικό έλλειμμα περιορίστηκε κατά 196 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, γεγονός που η ΤτΕ αποδίδει πρωτίστως στη βελτίωση του ισοζυγίου στις εισαγωγές-εξαγωγές πετρελαιοειδών.

Θετική συμβολή είχε και ο τουρισμός, καθώς οι αφίξεις μη κατοίκων αυξήθηκαν κατά 12% και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά 11,3%.

Πέραν του Απριλίου, βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διαπιστώθηκε και για ολόκληρο το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου το έλλειμμα έπεσε κατά 251 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τετράμηνο και διαμορφώθηκε στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: http://www.skai.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Σχεδόν στο μισό έπεσε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 2391606965378235979
Σχόλια
item