Πρέβεζα: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - Η εισήγηση της Ρ.Α.Λ. για την ενοποίηση των ΔΛΤ Πρέβεζας και Πάργας

Πρέβεζα: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - Η εισήγηση της Ρ.Α.Λ. για την ενοποίηση των ΔΛΤ Πρέβεζας και Πάργας
Τον Ιανουάριο του 2017 είχαμε αναφερθεί σε ρεπορτάζ μας, για το νέο κεντρικό σχεδιασμό που αφορά τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Πρέβεζας και Πάργας.

Ο Ν.4150/2013 προέβλεπε ότι η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, θα υπέβαλε αιτιολογημένη εισήγηση προς το τότε Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας των Λιμενικών Ταμείων, στο πλαίσιο χάραξης της Εθνικής Λιμενικής Πολιτικής. 

Στις 22.8.2016 υπεβλήθη στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εισήγηση της Ρ.Α.Λ., η οποία εντάσσεται και στην έκθεση της Αρχής με την υπογραφή του Κ. Μουτζούρη, που περιλαμβάνει δύο προτάσεις:

Πρόταση 1 (επικρατέστερο σενάριο και εισήγηση των περισσοτέρων μελών της Ρ.Α.Λ.):

Α) Διατήρηση των δεκατριών υφιστάμενων Οργανισμών Λιμένων (Α.Ε.) με απορρόφηση ορισμένων Λιμενικών Ταμείων, που θα καταργηθούν.

Β) Ίδρυση πέντε νέων Οργανισμών Λιμένων (Α.Ε.) με την συγχώνευση υφιστάμενων Λιμενικών και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Η Πρέβεζα εντάσσεται στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (ενδέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μετονομαστεί σε Οργανισμό Λιμένος Ηπείρου), με έδρα την Ηγουμενίτσα, μαζί με τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Άρτας και Πάργας. Και τα τρία προαναφερθέντα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία θα καταργηθούν.

Πρόταση 2:
Διατήρηση των δεκατριών υφιστάμενων Α.Ε. (Οργανισμοί Λιμένων).
Όλες οι Α.Ε. και οι υπόλοιποι φορείς διαχείρισης (Λ.Τ.) εντάσσονται σε Περιφερειακά Λιμενικά Συστήματα (ΠΕ.ΛΙ.ΣΥ.), τα οποία λειτουργούν ως Ν.Π.Δ.Δ.

Οι υφιστάμενοι φορείς διαχείρισης διατηρούνται και δύνανται να αναδιαμορφωθούν με βάση τους σχεδιασμούς του κάθε ΠΕ.ΛΙ.ΣΥ.

Τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Πρέβεζας και Πάργας εντάσσονται στο ΠΕ.ΛΙ.ΣΥ Ηπείρου-Ιονίου και πιθανότατα θα συγχωνευθούν σε ένα.

Μέχρι στιγμής το Υπουργείο είναι άγνωστο αν θα προωθήσει τις εισηγήσεις των πλέον αρμοδίων επιστημόνων επί του θέματος. Παρ’ όλα αυτά κάποια στιγμή θα επιλεγεί η μεταρρύθμιση στο συγκεκριμένο τομέα διοίκησης.

atpreveza.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - Η εισήγηση της Ρ.Α.Λ. για την ενοποίηση των ΔΛΤ Πρέβεζας και Πάργας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1093596510116794034
item