Άρτα: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη Άρτα: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Άρτα: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Εκδηλώσεις από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας. Κάλεσμα για συμμετοχή στην αιμοδοσία από την Ιατρική Εταιρεία Άρτας.

Κάθε χρόνο, στις 14 Ιουνίου, χώρες από όλο τον κόσμο εορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Η εκδήλωση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη για ασφαλές αίμα και προϊόντα αίματος, ευχαριστώντας με αυτό τον τρόπο τους αιμοδότες για την προσφορά ζωής. 
H φετινή εκστρατεία θα επικεντρωθεί στην αιμοδοσία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Όπως σημειώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας σε κατάσταση κρίσης ή έκτακτης ανάγκης, η φυσική ανθρώπινη αντίδραση είναι «Τι μπορώ να κάνω; Πώς μπορώ να βοηθήσω;».
Ως εκ τούτου, το σύνθημα της εκστρατείας το 2017 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι: Τι μπορείτε να κάνετε; με δεύτερο μήνυμα: Δώστε αίμα. Δώστε τώρα. Δώστε συχνά.
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας θα διοργανώσει τις εξής εκδηλώσεις:
Δευτέρα 12 Ιουνίου
-Αιμοδοσία 09:00-13:00, Σκουφά 79
-Τουρνουά ποδοσφαίρου (Σκουφάς Κομποτίου, Εθνικός Φιλιππιάδας, ΑΕΜ Μέλισσα, Αστέρας Φιλοθέης) 17:00, Δημοτικό Στάδιο Άρτας
Τρίτη 13 Ιουνίου
Συναυλία έντεχνο-ροκ με τους Soul Notes 20:00, πλατεία Αγ. Δημητρίου
Τετάρτη 14 Ιουνίου
-Αιμοδοσία 09:00-13:00, Σκουφά 79
-3ος Διαγωνισμός ζωγραφικής και Χειροτεχνίας - βράβευση - παιχνίδια 19:30, Πινακοθήκη «Γ. Μόραλης»
Στις αιμοδοσίες θα συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς
-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ
-ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ
-ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ
-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ
-ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ
-ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΤΑΣ
-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ
-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Ε.Ε.Σ. ΑΡΤΑΣ
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΡΤΑΣ
Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων
-PALSO ΑΡΤΑΣ
-PLAY 5x5 Mini Football Club
Οι αιμοδοσίες γίνονται πάντα με τη στήριξη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και είναι ανοιχτές για το κοινό. Όσοι προσέλθουν να αιμοδοτήσουν, καλούνται να φέρουν ταυτότητα και ΑΜΚΑ για την εγγραφή τους στο νέο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών.
«Σας περιμένουμε στη μεγαλύτερη γιορτή του εθελοντή αιμοδότη. Εκπλήξεις και δώρα περιμένουν τόσο τους μικρούς μας φίλους όσο και τους εθελοντές αιμοδότες!
Για μια πόλη αυτάρκη σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα!» σημειώνει ο Σύλλογος Αιμοδοτών.
Κάλεσμα για συμμετοχή από την Ιατρική Εταιρεία
Εν τω μεταξύ, η Ιατρική Εταιρεία Άρτας, με ανακοίνωσή της και στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου «Καλεί τους συμπολίτες μας να προσφέρουν σ’ αυτό τον αγώνα ζωής. Να προσφέρουν αυτό το πολύτιμο και ανεκτίμητο δώρο ζωής, το ΑΙΜΑ τους, σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Αυτοί οι άνθρωποι που χρειάζονται το αίμα μας είναι:
1) Παιδιά που πάσχουν από διάφορές Νεοπλασματικές ασθένειες του Αίματος,
2)Ενήλικες που πάσχουν από παρόμοιες ασθένειες.
3)Άνθρωποι που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία ή άλλες Αναιμίες και μεταγγίζονται
σε τακτά χρονικά διαστήματα.
4)Άνθρωποι που πάσχουν από Καρκίνο και βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία.
5)Έγκυες οι οποίες κατά τη διάρκεια του τοκετού παρουσιάζουν επιπλοκές και έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος.
6) Άνθρωποι που υποβάλλονται σε μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις.
7) Άνθρωποι πολυτραυματίες τροχαίων ατυχημάτων που η κατηγορία αυτή αποτελεί και τη μάστιγα της εποχής μας.
ΑΙΜΑ όπως αντιλαμβάνεστε, μπορεί να χρειασθεί ο καθένας μας σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή της υγείας και της ζωής του!!!
Η Εθελοντική Αιμοδοσία δεν αφορά τους άλλους, μας αφορά όλους!!!!
Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μια υπέρτατη πράξη ανθρώπινης αλληλεγγύης και ύψιστης δωρεάς, ενός ζώντος υλικού-αγαθού, όπως είναι το ΑΙΜΑ μας.
Είναι στο ΑΙΜΑ μας λοιπόν να χαρίζουμε ΖΩΗ, ΥΓΕΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ στους συνανθρώπους μας!!!
Και ας μη ξεχνάμε όταν προσφέρεις κάτι τόσο σημαντικό για τη ζωή του άλλου,
όπως είναι το ΑΙΜΑ ΣΟΥ σε κάνει πιο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας σας καλούμε, την ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ και την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ στα γραφεία του Συλλόγου των Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας στην οδό Σκουφά 79 για ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ από τις 9:00 έως τις 13:00 το μεσημέρι».
Την ανακοίνωση-κάλεσμα υπογράφουν εκ του Δ.Σ. της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΡΤΑΣ η Πρόεδρος Ευαγγελία Ανδρέου και η Γραμματέας Κατίνα Παππά.
Ο ΕΕΣ Άρτας στηρίζει τις εκδηλώσεις
Το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ανακοίνωσή του, «τιμά την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου) και στηρίζει τις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του νομού μας.
Η προσφορά αίματος είναι ύψιστη προσφορά αγάπης προς τον «άγνωστο» συνάνθρωπο που θα το χρειασθεί και που στο τέλος μπορεί να μην μας είναι τελείως άγνωστος, αφού κάποια στιγμή άμεσα ή έμμεσα μπορεί να το χρειασθεί κάποιος δικός μας συγγενής ή φίλος ή και εμείς οι ίδιοι.
Ο Ερυθρός Σταυρός παρακαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και προπαντός στις αιμοδοσίες που θα γίνουν στις 12 και 14/6/2017».
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 664271610732375387
Σχόλια
item