Γιάννενα: Με τα εξώδικα στις… στάνες Γιάννενα: Με τα εξώδικα στις… στάνες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Με τα εξώδικα στις… στάνες

Γιάννενα: Με τα εξώδικα στις… στάνες

Εξώδικα για τα δάνεια από την πρώην ΑΤΕ λαμβάνουν οι κτηνο-πτηνοτρόφοι του νομού Ιωαννίνων, που ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ένωση Αγροτών».

Σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, που υπογράφει ο πρόεδρος Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, τονίζεται ότι στον νομό επικρατεί οργή και αγανάκτηση μετά την πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια της εταιρείας «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Ανώνυμη Εταιρεία, Ειδικός Εκκαθαριστής Πιστωτικών Ιδρυμάτων» για την αποστολή εξώδικης καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων, για δάνεια τα οποία χορηγήθηκαν με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

«Από νωρίς το πρωί δικαστικοί επιμελητές γυρίζουν από χωριό σε χωριό και από στάνη σε στάνη, σαν φοροεισπράκτορες της παλαιάς εποχής, και κοινοποιούν τα εξώδικα, με τα οποία καλούνται οι κτηνοπτηνοτρόφοι να εξοφλήσουν τα δάνεια και μάλιστα σε διάστημα τριών ημερών, διότι, σε αντίθετη περίπτωση, τα οφειλόμενα ποσά θα βεβαιωθούν στη Δ.Ο.Υ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή και εκφράζει τη δυσαρέσκεια του πτηνοτροφικού κόσμου, καθώς, παρά τις εξαγγελίες για γενναία ρύθμιση των κόκκινων δανείων, τα δάνεια των κτηνοπτηνοτρόφων δε συμπεριελήφθησαν. 

«Δυστυχώς, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι όλα είναι κούφια λόγια, εξαπατώντας τους δύσμοιρους κτηνοτρόφους-αγρότες, οι οποίοι δέχονται απανωτά χτυπήματα και οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό», τονίζει ο κ. Μπαλτογιάννης.

Παράλληλα, υπενθυμίζει πως τα ποσά των εγγυημένων δανείων, τα οποία χορηγήθηκαν στους κτηνοπτηνοτρόφους, είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά τα οποία χορηγήθηκαν σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, «οι οποίες παραμένουν στο απυρόβλητο», όπως αναφέρει και προσθέτει ότι τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι κτηνοτρόφοι, έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί από τους τόκους και τα διάφορα έξοδα που ζητάει η εταιρεία της υπό εκκαθάρισης Αγροτικής Τράπεζας.

«Τελικά, κύριοι της κυβέρνησης, αυτή την τάξη ποιος θα την προστατέψει; Σας καλούμε για τελευταία φορά, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να αποτρέψετε άμεσα το έγκλημα το οποίο επιχειρείτε στον μοναδικό παραγωγικό τομέα της χώρας, βάζοντας παράλληλα φραγμό στο αχόρταγο τραπεζικό σύστημα το οποίο προσπαθεί να αρπάξει ό,τι περιουσιακό στοιχείο μας απέμεινε, θέλοντας να μας καταντήσει κολίγους στα μεγάλα συμφέροντα. 
Αύριο θα είναι αργά», καταλήγει η επιστολή.

agon.gr


Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Με τα εξώδικα στις… στάνες
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 291869370095737937
Σχόλια
item