Τέσσερις υπουργοί αγνόησαν τις προειδοποιήσεις για τον πύργο Γκρένφελ Τέσσερις υπουργοί αγνόησαν τις προειδοποιήσεις για τον πύργο Γκρένφελ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τέσσερις υπουργοί αγνόησαν τις προειδοποιήσεις για τον πύργο Γκρένφελ

Τέσσερις υπουργοί αγνόησαν τις προειδοποιήσεις για τον πύργο Γκρένφελ

Εκθέσεις, αναφορές και πιέσεις από το 2009 δεν στάθηκαν ικανές να αλλάξουν την κατάσταση.

Εγκληματική αμέλεια για τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς των προηγούμενων κυβερνήσεων αναδεικνύεται από την εξέλιξη της έρευνας για την τραγωδία στον πύργο Γκρένφελ. 

Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν, τουλάχιστον τέσσερα υπουργεία είχαν ενημερωθεί εγγράφως από συγκεκριμένες υπηρεσίες για την επικινδυνότητα του 24όροφου κτιρίου στο δυτικό Λονδίνο, καθώς και άλλων κτιρίων στη μεγαλούπολη της Βρετανίας.

Πιο συγκεκριμένα, τις επιστολές είχε στείλει η διακομματική Κοινοβουλευτική ομάδα πυρασφάλειας και διάσωσης, λίγα 24ωρα μετά τη φωτιά που είχε ξεσπάσει το 2009 στο κτίριο Lakanal House, στο Νότιο Λονδίνο, σκοτώνοντας έξι άτομα. 


Η επιστολή είχε σταλεί σε τέσσερις υπουργούς, οι οποίοι φέρονται είτε να μην ενημερώθηκαν ποτέ από τα επιτελεία τους, είτε να αγνόησαν τις εκθέσεις και τις αναφορές.

Μετά από πιέσεις, το 2013 έγινε μία προσπάθεια να εξεταστεί το ζήτημα και να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο ελέγχων και προδιαγραφών, ωστόσο δεν ευοδόθηκε.

Τον Μάρτιο του 2014, η ίδια επιτροπή δήλωσε ότι έχει αρκετά στοιχεία και αποδείξεις για τουλάχιστον 4.000 κτίρια στο Λονδίνο, τα οποία χρήζουν άμεσου ελέγχου.

Οι αναφορές που αναφέρθηκαν, όπως και άλλες που ακολούθησαν σχετικά με το μείζον αυτό ζήτημα, αγνοήθηκαν επιδεικτικά από τις κυβερνήσεις, με συνέπεια δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στον πύργο της κολάσεως, ακριβώς διότι οι κυβερνήσεις και η Πολιτεία γενικότερα, αμέλησε τα καθήκοντά της.


Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων στον πύργο Γκρένφελ είναι 79, ωστόσο αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και των αρμοδίων, καθώς η έρευνα στο 24όροφο κτίριο συνεχίζεται, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει ικανός αριθμός αγνοουμένων.
Epirusblog Gr
5 of 5
Τέσσερις υπουργοί αγνόησαν τις προειδοποιήσεις για τον πύργο Γκρένφελ
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 3171048748560117879
Σχόλια
item