Γιάννενα: Ανοίγει διάλογος για το Κάστρο Γιάννενα: Ανοίγει διάλογος για το Κάστρο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ανοίγει διάλογος για το Κάστρο

Γιάννενα: Ανοίγει διάλογος για το Κάστρο

Με όρους συναίνεσης επιδιώκεται λύση στα θέματα κινητικότητας εντός του Κάστρου των Ιωαννίνων, καθώς θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ανάγκες των μόνιμων κατοίκων, αλλά και οι ανάγκες των επισκεπτών, μιας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, μόνο θετική μπορεί να είναι καταρχήν η πρόσκληση της αντιδημάρχου, αρμόδιας για κυκλοφοριακά θέματα Ελένης Βασιλείου, προς τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Κάστρο, προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους, αλλά και τους εκπροσώπους των υπηρεσιών, για διάλογο.

Συγκεκριμένα, η κ. Βασίλειου προσκαλεί τον Σύλλογο κατοίκων και φίλων του Κάστρου, τον Σύλλογο «Κάστρο» και εκπροσώπους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, το 9ο και το ειδικό δημοτικό σχολείο, τα Γενικά Αρχεία του κράτους και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε συνάντηση την επόμενη Δευτέρα 19 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο δημαρχείο Ιωαννίνων.


Όπως είχε αναφέρει και στην τελευταία παρέμβασή της στο δημοτικό συμβούλιο η κ. Βασιλείου, η κινητικότητα στο Κάστρο αποτελεί μια σύνθετη πρόκληση, που προϋποθέτει τη δημιουργία ισορροπίας μεταξύ της ζήτησης μετακίνησης και της προσφοράς στάθμευσης των κατοίκων και της διοικητικής και εμπορικής τουριστικής δραστηριότητας, διατηρώντας ταυτόχρονα, τις ιδιαιτερότητες του Κάστρου.


«Για την επίλυσή των προβλημάτων απαραίτητη είναι αφενός η διαβούλευση και οι απόψεις από τους ίδιους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Κάστρο, αφετέρου η εφαρμογή συνολικών μέτρων κυκλοφοριακής διαχείρισης, ώστε να υπάρξει αποδοτικότερη οργάνωση του χώρου και εξασφάλιση συνθηκών άνετης πρόσβασης και διακίνησης στην περιοχή του Κάστρου», αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση.


agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανοίγει διάλογος για το Κάστρο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6698477027423109618
Σχόλια
item