Οριστικά αύριο μέσω 5 τροπολογιών η ψήφιση των εκκρεμών προαπαιτούμενων Οριστικά αύριο μέσω 5 τροπολογιών η ψήφιση των εκκρεμών προαπαιτούμενων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οριστικά αύριο μέσω 5 τροπολογιών η ψήφιση των εκκρεμών προαπαιτούμενων

Οριστικά αύριο μέσω 5 τροπολογιών η ψήφιση των εκκρεμών προαπαιτούμενων

«Κλείδωσε» οριστικά για αύριο Παρασκευή τελικά η ψήφιση των εκκρεμών προαπαιτούμενων για τη δεύτερη αξιολόγηση με fast track διαδικασίες και υπό τη μορφή τροπολογιών. Καμία τροποποίηση στο χρονοδιάγραμμα από την κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Οι εκκρεμείς δράσεις πρόκειται να ενταχθούν σε κύρωση διεθνούς σύμβασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αλιεία στη Μεσόγειο, η οποία θα συζητηθεί μετά τις 10.00 το πρωί στην Ολομέλεια και εάν κατατεθεί αίτημα για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας αυτή προγραμματίζεται για τις 18.00 το απόγευμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 5 τροπολογίες που θα αφορούν:

1. Συντάξεις και προφανώς επιπλέον «πάγωμα» έως το 2022
2. Αφορολόγητο
3. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ξεψήφισμα)
4. Ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
5. Οικονομικά κομμάτων

Νωρίτερα, «μύλος» έγιναν στη Διάσκεψη των Προέδρων Νίκος Βούτσης και εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αφορμή την ανακοίνωση της εισήγησης της κυβέρνησης για την ψήφιση των μέτρων με τη μορφή τροπολογιών και μέσα σε ένα 24ωρο.

Η πρόταση που έπεσε επί τάπητος, προκάλεσε τη μήνη της αντιπολίτευσης, που εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της τόσο με τη διαδικασία όσο και με το χρόνο, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν τόσο κρίσιμα μέτρα να συζητούνται και να ψηφίζονται σε αστραπιαίους χρόνους περιορίζοντας τη δυνατότητα ενδελεχούς εξέτασής τους.

ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησαν την κατάθεση των εκκρεμών δράσεων με το θεσμικό τρόπο ενός σχεδίου νόμου, ενώ η ΝΔ βλέποντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει δεκτό αντιπρότεινε αν μη τι άλλο την ψήφισή τους την επόμενη Δευτέρα, ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος εξέτασης του περιεχομένου των τροπολογιών.

Υπό την πίεση των σφοδρών αντιδράσεων ο Πρόεδρος της Βουλής διέκοψε τη Διάσκεψη των Προέδρων, ζητώντας ολιγόωρη παράταση, προκειμένου να διαβουλευτεί με την κυβέρνηση για το ενδεχόμενο μικρής τροποποίησης του χρονοδιαγράμματος. Διαβούλευση, ωστόσο, που όπως αποδείχτηκε δεν απέφερε κανένα αποτέλεσμα.

«Είναι ευτελισμός της διαδικασίας. Η κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει τη δημοσιότητα και τη συμμετοχή των βουλευτών», σχολίασε δηκτικά ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να κατατίθενται τόσο σοβαρά μέτρα για τη ζωή των πολιτών μέσω τροπολογιών, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο και υπό ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Εξίσου καυστικός ήταν και ο Γραμματέας της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, που δήλωσε: «Με μοναδικό σκοπό την παραμονή στην εξουσία φορτώνουν συνεχώς νέα βάρη στους πολίτες και καταστρέφουν τη χώρα, σήμερα χωρίς προσχήματα ανακοίνωσαν με "ντροπολογία" την έλευση του "4 Plus" Μνημονίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Βουλής, ενημέρωσε τα κόμματα ότι οι επίμαχες τροπολογίες θα κατατεθούν στη Βουλή σήμερα το βράδυ.
Epirusblog Gr
5 of 5
Οριστικά αύριο μέσω 5 τροπολογιών η ψήφιση των εκκρεμών προαπαιτούμενων
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4109213590075741942
Σχόλια
item