Γιάννενα: Με Μεγάλη Επιτυχία Το 5ο «Zagori Mountain Bike»!

Γιάννενα: Με Μεγάλη Επιτυχία Το 5ο «Zagori Mountain Bike»!

Η Εταιρεία Διοργάνωσης Αθλητικών Events «My Adventure» πραγματοποίησε και φέτος, για 5η συνεχή χρονιά τους αγώνες ορεινού ποδηλάτου «Zagori Mountain Bike» στο χωριό Κήποι Ζαγορίου την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, δίνοντας το παρών στις εκδηλώσεις εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.




Στη διάρκεια της τεχνικής ενημέρωσης πριν από την εκκίνηση, ο κ. Τζουμάκας, Διευθύνων Σύμβουλος της «My Adventure», αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ημέρας και της ανάγκης για την προστασία του φυσικού τοπίου προτρέποντας τους αθλητές να σεβαστούν το περιβάλλον αφήνοντας ως μοναδικό αποτύπωμα τους δύο τροχούς.  

Αν και η ορεινή ποδηλασία είναι ένα άθλημα δύσκολο που απαιτεί ιδιαίτερα ειδικό και δαπανηρό εξοπλισμό, οι συμμετοχές ήταν ικανοποιητικές και για τις δύο κατηγορίες των 54 και 31χλμ αντίστοιχα. 

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ο παιδικός ποδηλατικός αγώνας δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά διαφόρων ηλικιών να εξοικειωθούν με το περιβάλλον και το άθλημα.

Η εκκίνηση και για τους δύο αγώνες δόθηκε στις 10.00 πμ στην κεντρική πλατεία του χωριού Κήποι Ζαγορίου. Η διαδρομή από την αρχή έως και το 24ο χλμ είναι κοινή και για τους δύο αγώνες. Από το 24ο χλμ και μετά οι αθλητές ακολουθούν διαφορετικές πορείες για να καταλήξουν στο σημείο τερματισμού που είναι η κεντρική πλατεία του χωριού. 

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, με τη βροχή να δυσχεραίνει αλλά να μην κάμπτει την αποφασιστικότητα των αθλητών και τις προσπάθειες της Διοργάνωσης, οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Πρώτος στα 54χλμ. τερμάτισε ο Νώντας Λαμπρακόπουλος με χρόνο 2:41:36, με δεύτερο τον Πέτρο Τυρολόγο, Tyrologos Mutlisport Team, με 2:52:27, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Παναγιώτης Ζύλης, Probikeshop, με χρόνο 2:53:39. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ελευθερία Λάβαρη με χρόνο 3:50:28.



Στον αγώνα των 31χλμ, πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Χαλαγιάννης, ΕΛΑΦΟΣ ΡΟΔΟΥ, με χρόνο 1:37:10, με δεύτερο τον Ευάγγελο Νάκο από τον Π.Ο Άρτας με χρόνο 1:39:58 και τρίτο τον Κώστα Γιαννακό με χρόνο 1:41:25. Ενώ στις γυναίκες η Αναστασία Νεροπούλου Μυρώδη, Factory Cyclist Club, τερμάτισε σε 2:02:31

Η Διοργάνωση έκλεισε με τις απονομές και το pasta party για τους αθλητές, ευγενική χορηγία της ταβέρνας «Στου Μιχάλη».

Η συνεργασία του Αστυνομικού Τμήματος Ζαγορίου ήταν για ακόμη μία χρονιά καθοριστική ως προς την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κήπων Ζαγορίου «Η Μπάγια», καθώς και οι εθελοντές των αγώνων βοήθησαν σημαντικά στη Διοργάνωση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος Ιωαννίνων που είναι πάντα δίπλα μας σε όλες τις διοργανώσεις, αναλαμβάνοντας την υγειονομική κάλυψη των αγώνων με πολυάριθμο ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. 

Οι μεγάλοι χορηγοί της Διοργάνωσης, το κατάστημα «2 ΤΡΟΧΟΙ», το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Ζαγόρι» και το κατάστημα FIFTH ELEMENT ADVENTURE STORE, στηρίζουν κάθε χρόνο τις προσπάθειές μας αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος του Zagori Mountain Bike.

Ευχαριστούμε επίσης
Την εταιρεία οπτικών OAKLEY, με το ιδιαίτερο στυλ οπτικών, αγαπητό στους φίλους του ποδηλάτου και
Tην εταιρεία ODLO, με την αναγνωρισμένη ποιότητα σε αθλητικά είδη ένδυσης



Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στο 5o Zagori Mountain Bike (www.zagoribike.gr), ειδικά όσους ταξίδεψαν από άλλες πόλεις και από το εξωτερικό για να τρέξουν σε ένα τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς όπως είναι το Ζαγόρι.

Θα είμαστε και του χρόνου έτοιμοι να τους υποδεχθούμε ξανά, όπως και πολλούς ακόμη φίλους που επιθυμούν να ανακαλύψουν την ομορφιά που κρύβει η ορεινή ποδηλασία

epirus-tv-news.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Με Μεγάλη Επιτυχία Το 5ο «Zagori Mountain Bike»!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5795972064092439990
item