Αν δεν πάθεις, δε θα μάθεις | 5 λόγοι που κάθε 20χρονη πρέπει να κάνει σχέση με έναν ...μαλάκα!

Αν δεν πάθεις, δε θα μάθεις | 5 λόγοι που κάθε 20χρονη πρέπει να κάνει σχέση με έναν ...μαλάκα!
Πιστεύω πως οι περισσότερες κοπέλες εκεί έξω έχουν βρεθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους σε μία τοξική σχέση ή είχαν έναν σύντροφο που δεν τους έδινε αυτά που άξιζαν, δεν τις υπολόγιζε όσο έπρεπε και φυσικά δεν τις σεβόταν.
Όταν λοιπόν τελειώνει μια τέτοια σχέση και το συγκεκριμένο άτομο απομακρύνεται από τη ζωή σου, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να μην τον γνώριζες ποτέ για να μην ένιωθες τόσο πληγωμένη.
Από την άλλη όμως, λένε πως αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις γιατί στην τελική σου προσέφερε περισσότερα από όσα νόμιζες, αφού τώρα ξέρεις πολύ καλά ποιος τύπο άντρα δεν σου ταιριάζει και ποιες είναι οι απαιτήσεις κι οι προτεραιότητες σου σε μια σχέση.

Πάμε να δούμε λοιπόν τους 5 λόγους που δεν πρέπει να μετανιώνεις καθόλου για μια τέτοια τοξική σχέση και να μην τη βλέπεις σαν χάσιμο χρόνου, αλλά σαν μάθημα ζωής:

1. Καταλήγεις έχοντας πλέον διαφορετικές προσδοκίες

Σε κανέναν δεν αρέσει να συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο κι όλοι μας περιμένουμε συγκεκριμένα πράγματα από τον σύντροφο που θέλουμε να έχουμε δίπλα μας. Ωστόσο όταν κάνεις σχέση με έναν μαλάκα, οι προσδοκίες αυτές αλλάζουν. 
Γίνεσαι αφενός πιο επιφυλακτικήκι αφετέρου πιο ρεαλίστρια. Δεν πετάς στα ροζ συννεφάκια του φανταστικού, αλλά βλέπεις τα πράγματα όπως είναι κι όχι όπως θα ήθελες να είναι. 
Επιπλέον, είναι σημαντικό να καταλάβεις πως εκεί έξω υπάρχουν σπουδαίοι άντρες που όμως δεν τυχαίνει να γνωρίσεις γιατί οι προσδοκίες σου ή τα διάφορα στερεότυπα σε εμποδίζουν. 
Δεν λέω να απορρίψεις τα στάνταρντ σου, όμως το να τα διευρύνεις είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για εσένα.

2. Μαθαίνεις πως να λες «όχι»

Το να μπορείς να λες «όχι» με αυτοπεποίθηση είναι σίγουρα κάτι που όλοι πρέπει να μάθουν να το κάνουν. 
Αφού λοιπόν συνειδητοποιήσεις πως τα έχεις με έναν μαλάκα και πως δεν του αξίζεις για κανένα λόγο, θα είναι πολύ πιο εύκολο να λες «όχι» σε οτιδήποτε δεν σε κάνει να νιώθεις άνετα στις επόμενες σχέσεις που θα κάνεις. 
Πραγματικά είναι ένα δύσκολο μάθημα, όμως πίστεψε με, αν το πεις μία φορά, τότε θα μπορείς να το λες πολύ πιο συχνά αβίαστα.

3. Μπορείς να αναγνωρίσεις τον τύπο αυτό από χιλιόμετρα

Αν πας μία φορά με μαλάκα, τότε μπορείς να τον αναγνωρίσεις και ανάμεσα από 1.000 διαφορετικούς άντρες. Ο τρόπος που μιλάει, ο τρόπος που φέρεται, ακόμα και το πως κινείται στο χώρο, είναι σαν να σου χτυπούν το ραντάρ του εντοπισμού του. Και κάπως έτσι, δεν θα ξαναμπλέξεις ποτέ με ηλίθιο...

4. Καθορίζεις τις προτεραιότητες σου

Εάν απομακρύνθηκες από τους φίλους σου επειδή ήταν αντίθετοι με την τοξική αυτή σχέση σου, ίσως την επόμενη φορά να θέλεις να ακούσεις πραγματικά τις συμβουλές τους. Ή αν περνούσες όλο τον χρόνο σου αποκλειστικά και μόνο με τον σύντροφο σου επειδή δεν δεχόταν κανένα συμβιβασμό, δεν θα ξανακάνεις ποτέ προτεραιότητα σου το πρόγραμμα κάποιου άλλου. 
Όταν βρίσκεσαι σε μία τοξική σχέση, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς από τα συναισθήματά σου και να αγνοείς την πραγματικότητα. Είναι σημαντικό να καταλάβεις πως η σχέση σου δεν είναι το παν και το να πληγωθείς από έναν μαλάκα είναι ο καλύτερος τρόπος να το συνειδητοποιήσεις!

5. Δεν φοβάσαι πλέον έναν χωρισμό

Αν αποφασίσεις να χωρίσεις κάποιον που ήταν τοξικός για εσένα, είναι πολύ πιο εύκολο από δω και πέρα να καταλαβαίνεις πότε μία σχέση δεν πηγαίνει πουθενά. 
Μαθαίνεις πως υπάρχουν πολύ καλύτεροι άνθρωποι εκεί έξω που περιμένουν να τους γνωρίσεις από τον μαλάκα που βρίσκεσαι σε σχέση μαζί του. 
Όσο δύσκολος κι αν είναι ένας χωρισμός, δεν φοβάσαι πλέον να μείνεις μόνη σου, γιατί ξέρεις ότι στο τέλος θα αξίζει τον κόπο που άφησες κάτι που δεν σε έκανε χαρούμενη.
Καλό θα ήταν λοιπόν να μην μετανιώνεις για τίποτα στη ζωή σου. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και πολλές φορές όταν περιπέφτεις σε λάθη, σε κάνουν πιο δυνατό κι έμπειρο άνθρωπο!
epirusblog.gr
5 of 5
Αν δεν πάθεις, δε θα μάθεις | 5 λόγοι που κάθε 20χρονη πρέπει να κάνει σχέση με έναν ...μαλάκα!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2404869330237669840
item