Πρέβεζα: Σταθμός για την ιστορία του το φετινό 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Πρέβεζας

Πρέβεζα: Σταθμός για την ιστορία του το φετινό 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Πρέβεζας
Τριάντα τρεις χορωδίες από δεκατέσσερες χώρες του κόσμου και πάνω από 1200 χορωδοί θα έρθουν φέτος στην Πρέβεζα για να συμμετέχουν στο 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ και τον 23ο Διεθνή Διαγωνισμό θρησκευτικής μουσικής που διοργανώνει η Χορωδία "Αρμονία".

Χορωδίες από την Ουκρανία, την Εσθονία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Σερβία, την Γερμανία,την Δανία, την Πολωνία, την Ελβετία, την Κύπρο,την Μολδαβία, την Λετονία και την Ελλάδα θα δώσουν το παρόν στο φεστιβάλ δίνοντας ζωή στην Πρέβεζα για μια εβδομάδα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης σημείωσε πως η φετινή επιτυχία του Φεστιβάλ οφείλεται καθαρά στη συστηματική δουλειά όλων αυτών των χρόνων, αλλά και στο γεγονός ότι το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Πρέβεζας  είναι το μόνο που πραγματοποιείται με εθελοντική εργασία και όχι μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, κάτι που προκαλεί το ενδιαφέρον των ξένων χορωδιών να συμμετέχουν σε αυτό.

15179175 840382186104103_931377159537745694_n

"Για μας είναι μια  ηθική ικανοποίηση αυτή η συμμετοχή φέτος, αλλά και ένα μεγάλο στοίχημα. Αυτή η μικρή πόλη διοργανώνει το καλύτερο φεστιβάλ στη χώρα μας. "τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Οργανωτικής κ. Απόστολος Αντωνίου.

Επίσης ο κ. Αντωνίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα αγκάθια της διοργάνωσης μεταξύ των οποίων είναι και η διαχείριση των δημόσιων χώρων κατά την διάρκεια  εκδηλώσεων , αλλά και η έλλειψη τουριστικής υποδομής  "Υπάρχει έλλειψη δημόσιων χώρων στην πόλη μας. 

Οι Πλατείες έχουν ελαττωθεί, υπάρχουν καταστήματα τα οποία παίζουν μουσική και ταυτόχρονα δεν μπορεί να τραγουδήσει μία χορωδία. Κατα την διάρκεια του φεστιβάλ δεν υπάρχει ούτε κρεββάτι στη πόλη. Οι χορωδίες έφτασαν μέχρι το Κανάλι για να μπορέσουν να μείνουν."

Για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για μαέστρους, στο οποίο θα διδάξουν ένα ζευγάρι Νορβηγών μουσικών και θα το παρακολουθήσουν δέκα μαέστροι και άλλοι δεκαπέντε θα συμμετέχουν ως παρατηρητές.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φεστιβάλ θα πάει ...όπερα μιας και μία εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο δημιούργημα του Λέανδρου Σπαρτιώτη, την Όπερα του Νερού και του Ονείρου.

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου η πόλης μας θα υποδεχθεί τις 33 χορωδίες στην Οικία Αθανασιάδη και από εκεί θα ξεκινήσει η καθιερωμένη παρέλαση των Χορωδιών στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης με κατεύθυνση το Δημοτικό Κηποθέατρο "Γιάννης Ρίτσος" όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του 35ου Χορωδιακού Φεστιβάλ, ενώ η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Αρχαίας Νικόπολης.

Από την πλευρά του ο Κοσμάς Κορωναίος μίλησε για την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ η οποία είναι πολύ σημαντικά διεθνή ονόματα τα οποία δίνουν κύρος στη διοργάνωση, ενώ αναφέρθηκε και στους φορείς που κάθε χρόνο συμβάλουν στην όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση του φεστιβάλ. 

"Μια βδομάδα η πόλη γιορτάζει χορωδιακά και αυτό δεν είναι το είδος το οποίο είναι και πολύ πιασάρικο, όμως η Πρέβεζα ευτυχώς έχει μία ιστορία στο κομμάτι αυτό" ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κορωναίος.

Το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Κίτσου Χριστίνα απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όσους θέλουν να βοηθήσουν ως εθελοντές μιας και λόγω της μεγάλης συμμετοχής τα παιδιά της παιδικής χορωδίας που κάθε χρόνο έχουν αυτό το ρόλο, φέτος δεν αρκούν.

Τέλος και φέτος το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Πρέβεζας τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.



mypreveza.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Σταθμός για την ιστορία του το φετινό 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 74411176709445160
item