30 πράγματα που κανείς δεν θα σου πει για μετά τα 30

30 πράγματα που κανείς δεν θα σου πει για μετά τα 30

Τώρα που πλησιάζεις τα 30, υπάρχουν, ορισμένα πράγματα που δεν θα σου πει κανείς πριν φτάσεις στην ηλικία αυτή και τα οποία είναι καλό να έχεις υπόψη σου.

1. Ξάφνου, κάθε νεότερος άνθρωπος από σένα σού φαίνεται ΤΟΣΟ ΝΕΟΣ

Παρακολουθείς π.χ. τις πολιτικές ειδήσεις και μαθαίνεις ότι ο νέος εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης είναι νεότερος από σένα. Ή ότι η ηθοποιός που κέρδισε το Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου είναι πιο μικρή από σένα. Γενικότερα, οποιοσδήποτε άνθρωπος εκεί έξω μοιάζει πια μικρότερος από σένα.

2. Επόμενο στάδιο είναι η έναρξη φράσεων με το ''όταν ήμουν στην ηλικία σου''. Θα πιάσεις πάρα πολλές φορές τον εαυτό σου να μιλάει έτσι. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σ’ αυτό, εκτός αν κατακρίνεις τους νεότερους (δηλαδή όλο τον κόσμο, όπως νομίζεις), ξεχνώντας τι ακριβώς έκανες εσύ ''όταν ήσουν στην ηλικία τους''.

3. Ήσουν φοιτήτρια δέκα (10) χρόνια πριν. Όχι ένα, όχι δύο, αλλά δ έ κ α. Αν είχες κάνει ένα παιδί στο τελευταίο έτος, τώρα θα πήγαινε τετάρτη δημοτικού.

4. Οι σχέσεις σου με τα αδέρφια σου έχουν βελτιωθεί ως δια μαγείας. Θες που μεγάλωσες, θες που μεγάλωσαν, θες και τα δυο. Σημασία έχει ότι η μάνα σου δε θα σας λέει πια, όταν σας βλέπει όλους μαζί, να μη μαλώνετε.

5. Ψάχνεις τις ντουλάπες της μάνας σου και τα πατάρια της, προσπαθώντας να ανακαλύψεις ρούχα, παπούτσια κι αξεσουάρ ξεχασμένα από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Ναι, αυτά που κορόιδευες πάνω της, τότε που κυκλοφορούσες με αρβύλες Timberland και φούτερ Fruit of the Loom.

6. Μια ωραία πρωία ξυπνάς κι αντιλαμβάνεσαι ότι δε ''σηκώνεις'' πια το ξενύχτι και ότι μετά από πολύωρη μπαρότσαρκα μοιάζεις πλέον με μαραμένο μούσμουλο.

7. Επίσης, σε πονάει η πλάτη σου.

Όταν κάθεσαι πολλή ώρα σε ένα σημείο, όταν στέκεσαι πολλή ώρα, όταν είσαι ξαπλωμένη πολλή ώρα. Γενικά, όποτε δεν κοιμάσαι (πολλή ώρα). Α, και παθαίνεις επισήμως το πρώτο σου λουμπάγκο.

8. Δε φρικάρεις όταν φτάνει το βράδυ της Παρασκευής ή του Σαββάτου και δεν έχεις κανονίσει πού θα βγεις. Ενίοτε παθαίνεις το αντίθετο, δηλαδή αισθάνεσαι ανακούφιση που δεν έχεις πού να πας. Βάζεις ν’ ακούσεις το ''Δεν έχω πού να πάω'' του Αντώνη Ρέμου.

9. Συνειδητοποιείς ότι το πρόσωπό σου εδώ και κάμποσο καιρό, υποχθόνια (και, κυρίως, υποδόρια) προετοίμαζε ρυτίδες έκφρασης πλάι στα μάτια σου.

10. Το ίδιο υποχθόνια προετοίμαζε το τριχωτό του κεφαλιού σου ασημένιες τρίχες. Αν δε είσαι μελαχρινή, πέφτεις στην παγίδα του ν’ αναρωτιέσαι κάθε φορά: ''μαύρη που γυαλίζει πολύ ή άσπρη'';

11. Σημασία στη ζωή έχει η άνεση. Στις περισσότερες αποφάσεις σου ισχύει: Άνεση > Οτιδήποτε άλλο.

12. Έχεις ήδη μάθει να τρως πιο υγιεινά και να πίνεις καλύτερης ποιότητας ποτά. Πλέον έχεις αποκτήσει έλεγχο πάνω στην επιθυμία για σαβούριασμα οποιουδήποτε junk food βρεθεί μπροστά σου.

13. Χαίρεσαι τόσο πολύ όταν μπαίνεις σε συναυλιακό χώρο κι ανακαλύπτεις πως υπάρχουν θέσεις για καθήμενους.

14. Και νιώθεις τόσο ''θειά'' μόνο στην ανάγνωση της έκφρασης ''θέσεις για καθήμενους''. Αλλά κάθεσαι, διότι όπως προείπα: Άνεση > Οτιδήποτε άλλο.

15. Δίνεις στους γονείς σου δίκιο σε πολλά πράγματα. Και το παραδέχεσαι μπροστά τους.

16. Οι κοινωνικές υποχρεώσεις σου έχουν οκταπλασιαστεί σε σχέση με 5 χρόνια πριν. Πλέον έχεις να πας σε ένα γάμο κάθε μήνα (το χειμώνα, γιατί το καλοκαίρι έχεις να πας σε 13) και σε μια βάφτιση ανά δίμηνο (ομοίως για το καλοκαίρι). Επίσης, πλέον έχεις να πηγαίνεις στις γιορτές των συζύγων των φίλων σου, στα γενέθλια των παιδιών τους, στα γενέθλια του αφεντικού σου και στα μελλοντικά πεθερικά σου. Γενικά, έχεις μεγάλη ζήτηση στις κοινωνικές εκδηλώσεις.

17. Πλέον δεν ψωνίζεις ό,τι βρεις μπροστά σου, στις εκπτώσεις και στην κανονική σεζόν. Έχεις αναπτύξει κριτήρια που ταιριάζουν στις ανάγκες σου και δεν ξεπαραδιάζεσαι.

18. Γενικότερα έχεις πάψει να είσαι 'σκορπαλευρού'.

Έχουν δημιουργηθεί νέες επιτακτικές οικονομικές ανάγκες στο σπίτι σου. Θα ήθελες να μην είχε συμβεί αυτό, αλλά δυστυχώς συνέβη και το αντιμετωπίζεις επιτυχώς.

19. Ξεκινάς πιο ήπια χόμπι: πλέξιμο, κέντημα, χειροτεχνίες, αρτοποιία, κουλουροποιία, μίνι – αργαλειός, κηπουρική. Και σκέφτεσαι την εποχή που κορόιδευες τη μάνα σου, που έκανε τα ίδια.

20. Το ζήτημα ''διακόσμηση σπιτιού'' και το νοικοκυριό σε απασχολούν καθημερινά.

21. Έχεις ήδη ξεκινήσει να αφαιρείς διάφορες αρμοδιότητες από τους γονείς σου. Στο πρώτο καραμπινάτο περιστατικό κακής συνεννόησης μεταξύ σας καταλαβαίνεις ότι έχουν μεγαλώσει κι αυτοί εδώ και κάμποσο καιρό, παρότι έκανες ότι δεν το έβλεπες.

22. Δε σε νοιάζει η άποψη του κόσμου για σένα. Είσαι αυτή που είσαι, κάνεις τη δουλειά σου, κι έχεις κοντά σου τους ανθρώπους που θέλεις, οπότε ας πει καθένας ό,τι θέλει.

23. Πλέον πηγαίνεις για καφέ με τις φίλες σου και τα μικρά παιδιά τους. Ή πηγαίνεις σε πάρτι όπου οι φίλοι σου φέρνουν και τα μικρά παιδιά τους. Κι αυτό δε σου φαίνεται περίεργο. Διότι ποτέ δεν ήταν, απλά εσύ νόμιζες ότι δε θα μεγαλώσεις ποτέ.

24. Ο μεταβολισμός σου έχει αλλάξει. Μέσα σε λίγα χρόνια, το σώμα σου σταμάτησε να καίει τόσο γρήγορα τις θερμίδες που καταναλώνεις.

25. Ψάχνεις τη γιαγιά σου στο τηλέφωνο για συνταγές. Και δεν τη βρίσκεις, διότι έχει πάει για καφέ με τις φίλες της. Όσο εσύ προτιμάς να μείνεις μέσα αυτό το απόγευμα.

26. Βλέπεις τους φίλους σου να παίρνουν διαζύγιο. Μα, σα χτες δεν ήταν που πήγες στο γάμο τους; Ή μήπως όχι; Γιατί πας και σε πολλούς γάμους αυτόν τον καιρό.

27. Κάνεις φιλίες πιο δύσκολα. Όμως, κάνεις καλύτερες επιλογές στις φιλικές σχέσεις σου.

28. Οι επιλογές στην προσωπική σου ζωή είναι επιτέλους συνειδητές. Δε σε εξιτάρει πια η αβεβαιότητα. Ξέρεις τι είναι αυτό που ψάχνεις και δεν προχωράς στα τυφλά.

29. Μάλλον δε νοσταλγείς πλέον τα φοιτητικά σου χρόνια. Σου φαίνεται πολύ κουραστικό το πρόγραμμα ''ύπνος μέχρι το μεσημέρι, καφές, τηλεόραση, μπαρ, μπαρ, μπαρ, μπαρ, ύπνος μέχρι το επόμενο μεσημέρι''.

30. Σου φαίνεται πως όλα είναι καλύτερα από παλιά. Και μάλλον είναι. Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι, μπορείς να τα κάνεις καλύτερα.



Πηγή: ladylike.gr
epirusblog.gr
5 of 5
30 πράγματα που κανείς δεν θα σου πει για μετά τα 30
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 132406976994752906
item