Κυρανάκης: Ο νόμος για τα πανεπιστήμια μας γυρίζει στο 1980 Κυρανάκης: Ο νόμος για τα πανεπιστήμια μας γυρίζει στο 1980 | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κυρανάκης: Ο νόμος για τα πανεπιστήμια μας γυρίζει στο 1980

Κυρανάκης: Ο νόμος για τα πανεπιστήμια μας γυρίζει στο 1980 - Κεντρική Εικόνα
Την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου μετώπου με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης με στόχο να μην περάσει ο νόμος της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια, «που μας γυρίζει στο 1980», επισημαίνει ο Κωσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο νόμος Γαβρόγλου αν ψηφιστεί «διώχνει ουσιαστικά από τα πανεπιστήμια τους διαπρεπείς ακαδημαϊκούς», «επαναφέρει το άσυλο ανομίας», «υποβαθμίζει τα μεταπτυχιακά» και «πλήττει τη διαφάνεια και την αυτονομία των πανεπιστημίων», αναφέρει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, εξηγώντας γιατί η ΝΔ είναι αντίθετη με αυτόν τον νόμο.
Επιπλέον παρουσιάζει την πρόταση του κόμματός του για την Παιδεία, η οποία «μπορεί να βάλει φρένο στη φυγή των νέων προς το εξωτερικό και μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας». «Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν μεγάλες δυνατότητες να προσελκύσουν φοιτητές από όλο τον πλανήτη και να συμβάλουν έτσι στην ανάπτυξη», σημειώνει.
Epirusblog Gr
5 of 5
Κυρανάκης: Ο νόμος για τα πανεπιστήμια μας γυρίζει στο 1980
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 8948285848703663233
Σχόλια
item