Νεκρός στην πυρκαγιά στην Κινέτα Κορινθίας - Κάηκαν σπίτια, τρεις ηλικιωμένοι με εγκαύματα (vid)

Νεκρός στην πυρκαγιά στην Κινέτα Κορινθίας - Κάηκαν σπίτια, τρεις ηλικιωμένοι με εγκαύματα (vid) - Κεντρική Εικόνα
Τραγική κατάληξη είχε η πυρκαγιά στην Κινέτα. Πριν από λίγη ώρα οι πυροσβέστες εντόπισαν μέσα σε χαραδρα, εντός των ορίων της πυρκαγιάς απανθρακωμένο πτώμα.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό μιας ηλικιωμένης την εξαφάνιση της οποίας - την ώρα της φωτιάς -  είχε δηλώσει ο γιος της που την αναζητούσε.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική το νεκρό άτομο είναι μη αναγνωρίσιμο εξαιτίας των εκτεταμένων εγκαυμάτων που έχει υποστεί. Όμως εκτιμάται ότι πρόκειται για την ηλικιωμένο που αγνοείτο.
Οι έρευνες των πυροσβεστών πάντως παραμένουν σε εξέλιξη έως ότου ταυτοποιηθεί  ο νεκρός.
Πρώτα όμως πρόλαβε να κάψει ολοσχερώς δύο σπίτια και ένα θερμοκήπιο και να προκαλέσει ζημιές σε αρκετά ακόμα  κτίσματα στον Οικισμό.
Από την πυρκαγιά τρεις ηλικιωμένοι έχουν υποστεί εγκαύματα στην προσπάθειά τους να σώσουν τα σπιτικά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτια φαίνεται να ξεκίνησε από ένα θερμοκήπιο, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι και πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.
Παρά την άμεση κινητοποίηση των αρχών και της πυροσβεστικής, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις εντός του οικισμού "Πανόραμα".
Η μορφολογία του εδάφους, χαμηλή βλάστηση και αρκετά δένδρα, οι διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες, τα περιφραγμένα, ακαθάριστα σε πολλές περιπτώσεις, οικόπεδα και οι στενοι δρόμοι δυσχαίρεωαν το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι ως προτεραιότητα είχαν την προστασία των κατοίκων και περιουσιών.
Τελκά έπειτα από  τρίωρη μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν και εν τέλει να σβήσουν το ενεργό μέτωπο της φωτιά.
Προηγουμένως όμως η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της εφετινής αντιπυρικής περιόδου πρόλαβε να καταστρέψει περιουσίες, να προκαλέσει εγκαύματα σε τουλάχιστον τρείς ηλικιωμένους οι οποίοι πάλευαν με κουβάδες και λάστιχα να σώσουν τα σπίτια τους και έκδηλη ανησυχία σχετικά με το μέλλον  εν όψει ενός θερμού καλοκαιριού και των γνωστών ελλείψεων σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποστήριξη του πάντοτε ετοιμοπόλεμου πυροσβεστικού σώματος.
epirusblog.gr
5 of 5
Νεκρός στην πυρκαγιά στην Κινέτα Κορινθίας - Κάηκαν σπίτια, τρεις ηλικιωμένοι με εγκαύματα (vid)
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3966574209050257094
item