Άρτα: «Τα αντίμετρα είναι μια πλαστή απάτη»....TONIΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΑΡΤΑΣ Άρτα: «Τα αντίμετρα είναι μια πλαστή απάτη»....TONIΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΑΡΤΑΣ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: «Τα αντίμετρα είναι μια πλαστή απάτη»....TONIΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΑΡΤΑΣ

Άρτα: «Τα αντίμετρα είναι μια πλαστή απάτη»....TONIΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΑΡΤΑΣΕπίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του εξαπέλυσε από την Άρτα ο Βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Ιωάννης Ανδριανός, τονίζοντας ότι «το 4ο Μνημόνιο είναι μία πολύ κακή συμφωνία» και ότι «τα αντίμετρα είναι μια πλαστή απάτη».

Ο κ. Ανδριανός παρέστη στην ετήσια Νομαρχιακή Συνέλευση των στελεχών και μελών της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Άρτας.

Κατά την ομιλία του ο κ. Ανδριανός αναφέρθηκε επιγραμματικά στα παρακάτω θέματα και απάντησε στα ερωτήματα και στις τοποθετήσεις των παρισταμένων:

* Για το 4ο μνημόνιο: «Πρόκειται για μια πολύ κακή συμφωνία. Τα μέτρα που περιλαμβάνει αποτελούν το τίμημα παραμονής του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Είναι το τέταρτο Μνημόνιο. Ένα Μνημόνιο με αέναα μέτρα, όρους και επιτήρηση, χωρίς λεφτά! Τι κέρδισε λοιπόν ο κ. Τσίπρας με το παιχνίδι των καθυστερήσεων; Τίποτα!».

* Για την Κυβέρνηση: «Η Κυβέρνηση Τσίπρα, που έλεγε ότι θα κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση ‘’χωρίς ούτε ένα ευρώ μέτρα’’, παίρνει μέτρα μισού δις ευρώ για το 2018 και 3,6 δις ευρώ από το 2019 και μετά, με μείωση συντάξεων και αφορολογήτου ορίου. Πρόκειται για μέτρα που θίγουν όλους τους Έλληνες, αλλά κυρίως, τους πιο ευάλωτους: τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε 12 δις ευρώ παροχές και πήρε 12,6 δις ευρώ μέτρα, δηλαδή 8,5 φορές περισσότερα από ό,τι προέβλεπε το ‘’e-mail Χαρδούβελη’’».

* Για τις κόκκινες γραμμές: «Παραβιάζονται όλες οι κόκκινες γραμμές που είχε θέσει ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του! Ρωτήστε τον κ. Σκουρλέτη, ρωτήστε τον κ. Φίλη, ρωτήστε τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ εάν συναινούν. Να πουν ευθέως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγαν ακριβώς τα αντίθετα, εάν συμφωνούν».

* Για τα αντίμετρα: «Τα αντίμετρα είναι μια μεγάλη απάτη: Ο κ. Τσίπρας παίρνει λεφτά από τους Έλληνες και τους δίνει λέξεις! Πριν από λίγο καιρό ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι δεν μπορεί να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. Τώρα υπόσχεται ότι θα πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα… 5,5% του Α.Ε.Π., δηλαδή πάνω από 10 δις ευρώ για πολλά χρόνια μετά το 2018! Άρα τα αντίμετρα δεν πρόκειται να εφαρμοστούν». 

* Για το πλεόνασμα: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση. Κάλεσε την Κυβέρνηση να διανείμει ένα 0,5% του Α.Ε.Π., δηλαδή περίπου στα 750.000.000 ευρώ, από την υπερβαση του πλεονάσματος του 2016. Θα είναι μια ανάσα σήμερα σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται. Αφού ο κ. Τσίπρας πήρε οκτώ φορές παραπάνω πλεόνασμα από αυτό το οποίο ήθελε δεν θα έπρεπε να έχει καμία δυσκολία να επιστρέψει ένα κομμάτι πίσω». 

* Για την ψηφοφορία της συμφωνίας: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει αυτή την πολύ κακή συμφωνία. Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα. Τα πρόσθετα μέτρα που δεν ζητούνταν πέρυσι, σήμερα ψηφίζονται με την κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτοί θα έχουν το βάρος του κόστους της καθυστέρησης και της αέναης λιτότητας. 

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα τα Προγράμματα Προσαρμογής, σε όποια χώρα και αν έχουν εφαρμοστεί, εμπεριέχουν βραχυπρόθεσμη ευελιξία στους στόχους και στα μέσα για την επίτευξή τους, με αντάλλαγμα μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα. Έτσι και τα Μνημόνια στην Ελλάδα δεν είναι οι ‘’10 Εντολές’’. Το πώς θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους είναι δικό μας θέμα». 

* Για την πολιτική της ΝΔ: «Πιστεύουμε σε ένα άλλο μείγμα πολιτικής, με λιγότερους φόρους και δαπάνες, μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις. Ώστε να ανακάμψει η οικονομία και να χρηματοδοτηθούν τα πλεονάσματα από την αύξηση του πλούτου και των εισοδημάτων. 

Εμείς, πιστεύουμε στις μεταρρυ- θμίσεις, πιστεύουμε στις αποκρατικοποιήσεις. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και στις ιδιωτικές επενδύσεις. Ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει σε τίποτα από αυτά, για αυτό η Κυβέρνηση είναι σήμερα εγκλωβισμένη σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο». 

Στα πλαίσια της επίσκεψης του στην πόλη μας, ο κ. Ανδριανός επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Άρτας, την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, το Δημαρχείο Άρτας και το Επιμελητήριο.

maxitisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: «Τα αντίμετρα είναι μια πλαστή απάτη»....TONIΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΑΡΤΑΣ
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 3170718672461993319
Σχόλια
item