Μέτρα λιτότητας συνιστά στη Γαλλία ο Mάρκους Ζέντερ

Μέτρα λιτότητας συνιστά στη Γαλλία ο Mάρκους Ζέντερ - Κεντρική Εικόνα
Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, απορρίπτει τις προτάσεις του νέου Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για μεταρρυθμίσεις της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής πολιτικής και συνιστά στη Γαλλία μέτρα λιτότητας α λά Σρέντερ: «Το ζητούμενο είναι (να εφαρμοστεί) μια γαλλική ατζέντα 2010 και όχι (να δοθεί) οικονομική βοήθεια», είπε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Die Welt».
Κατά τον χριστιανοκοινωνιστή (CSU) πολιτικό η «Γαλλία χρειάζεται μεταρρυθμίσεις στο εργατικό δίκαιο, στο συνταξιοδοτικό και φορολογικό σύστημα ούτως ώστε να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της».
Ο κ. Ζέντερ απέκλεισε κατηγορηματικά τα ευρωομόλογα: «Η ευρωπαϊκή ιδέα είναι κάτι διαφορετικό από μια "ένωση μεταφοράς πόρων" (transferunion). 
Για μας ισχύει ότι τα χρέη δεν τα μοιράζεται κανείς με άλλους, αλλά πρέπει να τα πληρώνει μόνος του» είπε, ενώ δήλωσε ότι είναι εντελώς αντίθετος με την ιδέα του κ. Μακρόν για τη δημιουργία θέσης Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών και ενός κοινοβουλίου της ευρωζώνης: «Και τι θα κάνει ένας τέτοιος υπουργός καλύτερα; Εάν πρόκειται να έχει τον έλεγχο του προϋπολογισμού του γερμανικού ή του βαυαρικού κοινοβουλίου, τότε δεν τον θέλουμε. 
Οι (γερμανοί) πολίτες δεν θα έδειχναν μεγάλη κατανόηση για μια νέα ευρωπαϊκή υπερ-αρχή. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη γραφειοκρατία στις Βρυξέλλες, ούτε κοινή ευθύνη (για τα χρέη), ούτε και μεταβιβάσεις πόρων».
Ο Μάρκους Ζέντερ απαντώντας τέλος στην κριτική του κ. Μακρόν για τα γερμανικά εμπορικά πλεονάσματα κάλεσε τους Γάλλους να καλύψουν τη διαφορά: «Δεν πρέπει να γίνει η Γερμανία χειρότερη, αλλά να βελτιωθούν οι εταίροι μας κάνοντας μεταρρυθμίσεις», είπε χαρακτηριστικά στη γερμανική εφημερίδα.
epirusblog.gr
5 of 5
Μέτρα λιτότητας συνιστά στη Γαλλία ο Mάρκους Ζέντερ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 815152395403996811
item