Έρρικα Μπίγιου: Η Ελληνίδα της βρετανικής σειράς «The Durrells» μιλά στο KoolNews

Έρρικα Μπίγιου: Η Ελληνίδα της βρετανικής σειράς «The Durrells» μιλά στο KoolNews  - Κεντρική Εικόνα
Κρατώντας στα χέρια της το μέλλον της και με μία βαλίτσα γεμάτη όνειρα και προσδοκίες, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην αγορά της Βρετανίας. 
Η Έρρικα Μπίγιου άνοιξε τα φτερά της και με όπλο το ταλέντο της κερδίζει το παγκόσμιο κοινό μέσα από τη σειρά «The Durrells», που προβάλλεται στη χώρα μας από το Cosmote TV, έχοντας πάντα στην καρδιά της… την Ελλάδα!
Συνέντευξη στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Πώς προέκυψε ο ρόλος σου στη σειρά «The Durrells»;
«Όλα ήρθαν ξαφνικά, δεν είχα προγραμματίσει κάτι συγκεκριμένο. Τα τελευταία δύο χρόνια το προσπαθώ, έκανα μαθήματα, πηγαινοερχόμουν Ελλάδα – Βρετανία. Για το συγκεκριμένο ρόλο, βρισκόμουν στην Ελλάδα και με τον ατζέντη μου αποφάσισα να στείλω selfie tapes στους παραγωγούς, που αναζητούσαν άτομα. Πέρασα την πρώτη φάση, πήγα εκεί, έκανα οντισιόν και όλα πήραν τα δρόμο τους».
Η εμπειρία είναι μοναδική;
«Εννοείται! Ο ηθοποιός είναι ήρεμος, νιώθει όμορφα στις δουλειές στο εξωτερικό. Δεν έχει να αγχωθεί για κάτι παρά μόνο για να είναι καλός στη δουλειά του. Όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν ρολόι».
Η συνεργασία με τον Αλέξη Γεωργούλη και τον Γιώργο Καραμίχο, που επίσης πρωταγωνιστούν στη σειρά, πώς είναι;
«Υπέροχη! Είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί, άνθρωποι. Τον Γιώργο τον γνώριζα από πριν, είχαμε φοβερή χημεία, είχαμε δουλέψει μαζί σε παραστάσεις στην Αθήνα. Τον Αλέξη, τον γνώρισα εκεί και εντυπωσιάστηκα, είναι παιδί κουμπί, έχει απίστευτο χιούμορ».
Οι παραγωγοί, οι συνάδελφοί σου στο εξωτερικό είναι απρόσιτοι;
«Καθόλου, είναι μία λανθασμένη εντύπωση. Είναι σωστοί επαγγελματίες και ιδιαίτερα ανοιχτοί και φιλικοί».
Πόσο δύσκολο είναι για μία Ελληνίδα ηθοποιό να επιβιώσει σε μία τόσο μεγάλη αγορά;
«Δεν θα πω ψέματα, δυσκολεύτηκα. Δεν καθυστέρησα να μπω στους ρυθμούς τους, γιατί με έκαναν να νιώθω όμορφα οι άνθρωποι που έτυχε να γνωρίσω και να συνεργαστώ, δυσκολεύτηκα με τη γλώσσα, δεν μπορούσα να εκφράζομαι λόγω της υπεροχής της ελληνικής γλώσσας».
Το να έχεις ατζέντη, κρίνεται απαραίτητο;
«Στο εξωτερικό, ναι. Είναι υποχρεωτικό, δεν μπορείς να κλείσεις τη δουλειά μόνος σου. Λειτουργεί θετικά και ειδικά για ανθρώπους σαν εμένα, που σαν προσωπικότητα δυσκολευόμουν να μανατζάρω τον εαυτό μου. Μην σας φαίνεται περίεργο, εκεί το εν λόγω κομμάτι λειτουργεί διαφορετικά. Εδώ, στην Ελλάδα, τις περισσότερες φορές, ο ατζέντης φροντίζει να σε δυσφημίσει, αντί να σε βοηθήσει».
Υπήρξαν φορές που ένιωσες αδικία και σκέφτηκες ότι στη χώρα σου, δεν σου δόθηκαν ευκαιρίες;
«Όχι ποτέ, νιώθω τυχερή, έχω κάνει πράγματα θεατρικά που λάτρεψα. Έχω μόνο έναν μικρό καημό που δεν κατάφερα να κάνω κινηματογράφο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν νιώθω στενάχωρα συναισθήματα».
Αν σου γινόταν πρόταση στην Ελλάδα, θα την σκεφτόσουν;
«Αν θα μου άρεσε, εννοείται! Η τέχνη είναι μία και θέλω να τονίσω ότι δεν μειονεκτούμε σε τίποτα από το εξωτερικό, ειδικά στο θέατρο. Κάνουμε υπέροχες δουλειές».
Τηλεόραση θα έκανες;
«Ναι, αν και μέχρι τώρα τη φοβόμουν, με τρόμαζε. Οι ρυθμοί της είναι τρελοί και ακριβώς γι’ αυτό θεωρώ τους ηθοποιούς που την υπηρετούν… υπερ-ηθοποιούς».
Τι σκέφτεται η Έρρικα για το μέλλον;
«Είμαι ανοιχτή στο οτιδήποτε έρθει. Κινούμαι παντού, έρχομαι σε επικοινωνία με άλλες αγορές. Οι Έλληνες, άλλωστε, είμαστε καλοί ηθοποιοί, μας ζητούν, μας θέλουν, όλοι το λένε. Είναι ευλογημένος ο τόπος μας, μην το ξεχνάμε»!
oolnews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Έρρικα Μπίγιου: Η Ελληνίδα της βρετανικής σειράς «The Durrells» μιλά στο KoolNews
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 3800299308741768460
item