Πρέβεζα: Οχτώ γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν το καλοκαίρι σε ακτές του Ν. Πρέβεζας- Πρέβεζα: Οχτώ γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν το καλοκαίρι σε ακτές του Ν. Πρέβεζας- | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Οχτώ γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν το καλοκαίρι σε ακτές του Ν. Πρέβεζας-

                 Φωτογραφία του χρήστη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζια Σημαία" στη χώρα μας, οι φετινές βραβεύσεις για ακτές και μαρίνες. 

Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει φέτος την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες ενώ το 2016 είχε την τρίτη θέση. 

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.574 ακτές, 662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο. Στο Ν. Πρέβεζας το καλοκαίρι του 2017 θα κυματίζουν σε οκτώ ακτές γαλάζιες σημαίες, 5 στο Δήμο Πρέβεζας και τρεις στο Δήμο Πάργας. 

Συγκεκριμένα στο Δήμο Πρέβεζας γαλάζια σημαία έλαβαν οι ακτές Κυανή, Μονολίθι, Τσούκες( στο Κανάλι), Πλατάνια (στην Καστροσυκιά) και Μέγα Άμμος (στο Βράχο). 

Στο Δήμο Πάργας οι γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν σε Λούτσα, Βάλτο/Parga Beach Resort και Αμμουδιά. Να σημειωθεί ότι πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Epirusblog Gr
5 of 5
                 
Πρέβεζα: Οχτώ γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν το καλοκαίρι σε ακτές του Ν. Πρέβεζας-
Epirusblog Gr
5 of 5
                 
Πρεβεζα 3023984622569963506
Σχόλια
item