Γιάννενα: Απάντηση με το ίδιο νόμισμα

Γιάννενα: Απάντηση με το ίδιο νόμισμα

Με το ίδιο νόμισμα αποφάσισαν να απαντήσουν στη στοχοποίησή τους από τη δημοτική αρχή για τον βανδαλισμό μνημείων οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα, υπεραμυνόμενοι παράλληλα της επιλογής τους να γράφουν συνθήματα σε τοίχους, να ζωγραφίζουν γκράφιτι και να κολλούν αυτοκόλλητα.

Με ένα μακροσκελές κείμενο με τίτλο «Είμαστε απολίτιστοι για τον πολιτισμό σας», στη σελίδα της ραδιοφωνικής οπαδικής εκπομπής «Πέταλο από μέταλλο» στο facebook, οι υπογράφοντες ως Αntinazi PAS Giannina δηλώνουν ότι το γκράφιτι, τα αυτοκόλλητα και τα συνθήματα ανήκουν στην κουλτούρα του οπαδικού κινήματος, ενώ σε σχέση με την πρόσφατη παρέμβαση στο θεατράκι της Σκάλας, επισημαίνουν πως το μόνο που έκαναν οι συν-οπαδοί τους, ήταν να φρεσκάρουν όσα γκράφιτι σβήστηκαν από τον χρόνο, αλλά και εκείνα που «εντελώς ετσιθελικά» καθάρισαν τα συνεργεία του δήμου.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο έχει να κάνει, ωστόσο, με την επισήμανση πως ο ίδιος ο δήμος και οι δομές του είναι αυτοί που ρυπαίνουν και βανδαλίζουν, αναρτώντας αφίσες στο κτίριο της Περιφέρειας, σε στάσεις αστικών, σε ΚΑΦΑΟ της ΔΕΗ και αλλού.


«Κύριε δήμαρχε, είστε υποκριτής. Μιλάτε για ρύπανση της πόλης και για βανδαλισμούς, όταν οι ίδιες οι δομές του δήμου ρυπαίνουν και βανδαλίζουν. 


Είστε ή δεν είστε πολιτικός προϊστάμενος στο Πνευματικό Κέντρο και στο ΔΗΠΕΘΕ; Ρυπαίνουν ή όχι οι συγκριμένοι φορείς την πόλη; Κύριε δήμαρχε, ιδού ο πολιτισμός σας», αναφέρουν, επισυνάπτοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό, ενώ συνεχίζουν: «Όσο κι αν θέλετε να μας πείσετε για την ανωτερότητα των αξιών σας, δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε, γιατί οι διαβάσεις των τυφλών στους πεζοδρόμους της πόλης θα πρέπει να περνάνε μέσα από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης».

Τέλος, καλούν τον δήμαρχο να αναλάβει τις δικές του ευθύνες σχετικά με την παραλίμνια περιοχή της πόλης. «Το γαλάζιο που προσθέσανε οι οπαδοί του ΠΑΣ στο θεατράκι, θα φάνταζε πιο αρμονικό στο τοπίο, εάν η λίμνη μας είχε το φυσικό γαλάζιο χρώμα της. 


Η αναπτυξιακή λογική που προωθείτε, κινείται στα ίδια μονοπάτια με αυτή που επιβάρυνε το οικοσύστημα της Παμβώτιδας τα τελευταία 50 χρόνια. Κι άλλο τσιμέντο, κι άλλο λιμανάκι στο Πέραμα, κι άλλα απαρχαιωμένα πλοιάρια και από πάνω υδροπλάνα. 

Αφού κόπτεστε για την παραλίμνια περιοχή της πόλης, γιατί δεν εφαρμόζετε το μέτρο που προβλέπει το Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου του ΥΠΕΚΑ, ήδη από το 2013, περί αποκατάστασης επικοινωνίας των πηγών Σαντινίκου και Αμφιθέας με την Παμβώτιδα; Μήπως τα αντιοικολογικά αργιλικά αναχώματα φροντίζουν για μελλοντικές κερδοφορίες οικοπεδούχων του ψηφοδελτίου σας; Ή μήπως κάποιος ξενοδόχος ετοιμάζεται να πάρει τις πολυπόθητες άδειες από την πολεοδομία του δήμου;», καταλήγουν.

Πηγή: agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Απάντηση με το ίδιο νόμισμα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 326834666048771462
item