Είσαι πρωτότοκος; Τότε σίγουρα θα το έχεις παρατηρήσει

Είσαι πρωτότοκος; Τότε σίγουρα θα το έχεις παρατηρήσει

10 «επιστημονικές» αλήθειες που... δε γνωρίζαμε για τα πρωτότοκα παιδιά!

1. Τα πρωτότοκα παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν ανώτατες σπουδές Σύμφωνα με τους έρευνα του τμήματος Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Essex, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 3.553 ατόμων από 1.503 ομάδες αδελφών διαπιστώθηκε ότι τα μεγαλύτερα παιδιά, έχουν 16 % μεγαλύτερη πιθανότητα να ακολουθήσουν πανεπιστημιακές σπουδές σε σύγκριση με τα μικρότερα αδέρφια τους.

2. Τα πρωτότοκα παιδιά είναι γεννημένα για να «μαθαίνουν»

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Research in Personality του Πανεπιστημίου της Γάνδης του Βελγίου, τα πρωτότοκα παιδιά, έχουν μια τάση στο να μάθουν, ενώ τα δευτερότοκα στο να «κερδίσουν

3. Τα πρωτότοκα παιδιά έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη

Μελέτη από τη Νέα Ζηλανδία που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism υποστηρίζει ότι τα πρωτότοκα παιδιά, έχουν μεγαλύτερη δυσκολία στην απορρόφηση σακχάρων, αλλά και υψηλότερη ημερήσια πίεση του αίματος από τα δευτερότοκα.

4.Τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο ψηλά και πιο αδύνατα

Σύμφωνα με την παραπάνω επίσης μελέτη της Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, τα πρώτα παιδιά τείνουν να είναι πιο ψηλά και πιο λεπτά από ό, τι τα μικρότερα αδέλφια τους

5. Τα πρωτότοκα παιδιά παίρνουν περισσότερη προσοχή από τους γονείς τους

Σύμφωνα με ερευνητές του Cornell University το μεγαλύτερο παιδί παίρνει 20 έως 30 λεπτά περισσότερο ποιοτικό χρόνο καθημερινά από την οικογένειά του, από τα υπόλοιπα παιδιά μιας οικογένειας.

6. Τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο δημιουργικά ... μερικές φορές

Η συγκεκριμένη μελέτη παραμένει υπό συζήτηση μια που σύμφωνα με επιστήμονες του Washington University στο St. Louis,τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο δημιουργικά αν αποκτήσουν αργότερα αδερφό διαφορετικού φύλου.

7. Τα πρωτότοκα παιδιά είναι εξυπνότερα

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Science τα πρωτότοκα παιδιά έχουν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης.

8. Τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο αυταρχικά, ιδιαίτερα τα κορίτσια!

Σύμφωνα με μελέτη του Southern California Child Study Center η αυταρχικότητα είναι πιο συχνή στα πρωτότοκα, και κυρίως στα πρωτότοκα κορίτσια

9. Τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο επιρρεπή στο άσθμα και τις αλλεργίες

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο The American Thoracic Society, τα γονίδια που ευθύνονται για άσθμα και αλλεργίες επιδρούν διαφορετικά στα πρωτότοκα παιδιά!

10. Τα πρωτότοκα παιδιά είναι λιγότερο επιρρεπή στο σύνδρομο μετατραυματικού στρες

Έρευνα από το Πανεπιστημίου του Sheffield, μας λέει ότι τα πρωτότοκα παιδιά ξεπερνούν πιο γρήγορα τις συναισθηματικές διαταραχές που αναπτύσσονται εξαιτίας ενός τρομακτικού γεγονότος. 


Και αυτό πιθανώς να συμβαίνει επειδή τα μικρότερα αδέλφια είναι πιο πιθανό να πάρουν ρίσκα και να βάζουν τον εαυτό τους σε τραυματικές καταστάσεις!

Πηγή
epirusblog.gr
5 of 5
Είσαι πρωτότοκος; Τότε σίγουρα θα το έχεις παρατηρήσει
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6993055883757746136
item