Τεράστια χέρια αναδίνονται από κανάλι της Βενετίας… Τεράστια χέρια αναδίνονται από κανάλι της Βενετίας… | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τεράστια χέρια αναδίνονται από κανάλι της Βενετίας…

Τεράστια χέρια αναδίνονται από τα νερά της Βενετίας...
Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί – όλοι το γνωρίζουμε αυτό.
Για να ευαισθητοποιήσει περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση ο Ιταλός καλλιτέχνης Lorenzo Quinn κατασκεύασε ένα μνημειακό γλυπτό για τη Μπιενάλε της Βενετίας 2017. 
Ο Quinn είναι ευρέως γνωστός για την ενσωμάτωση στοιχείων του ανθρώπινου σώματος στις δημιουργίες του και αυτό κινείται στην ίδια κατεύθυνση.
Με τίτλο “Υποστήριξη”, απεικονίζει δύο τεράστια χέρια, που αναδίνονται από ένα κανάλι της Βενετίας, “στηρίζοντας” το ξενοδοχείο Ca ‘Sagredo. 
Είναι μια οπτική δήλωση, ότι οι άνθρωποι πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα και κατάλληλα στην υπερθέρμανση του πλανήτη προτού να είναι πολύ αργά.
perierga.gr - Τεράστια χέρια αναδίνονται από τα νερά της Βενετίας...
“Η Βενετία είναι μια πλωτή πόλη που έχει εμπνεύσει τους πολιτισμούς εδώ και αιώνες”, δήλωσε ο Lorenzo Quinn. 
“Αλλά για να συνεχίσει να το κάνει αυτό χρειάζεται την υποστήριξη της γενιάς μας και των επομένων, επειδή απειλείται από την αλλαγή του κλίματος”.
perierga.gr - Τεράστια χέρια αναδίνονται από τα νερά της Βενετίας...
Η “Υποστήριξη” δημιουργεί μια ελπίδα ότι μπορούμε και πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το κτήριο πάνω από το νερό. 
“Είναι μια ισχυρή δήλωση. Το χέρι έχει τόση δύναμη – τη δύναμη να αγαπά, να μισεί, να δημιουργεί, να καταστρέφει”, συμπλήρωσε ο ίδιος.


perierga.gr - Τεράστια χέρια αναδίνονται από τα νερά της Βενετίας...perierga.gr - Τεράστια χέρια αναδίνονται από τα νερά της Βενετίας...perierga.gr - Τεράστια χέρια αναδίνονται από τα νερά της Βενετίας...perierga.gr - Τεράστια χέρια αναδίνονται από τα νερά της Βενετίας...
Epirusblog Gr
5 of 5
Τεράστια χέρια αναδίνονται από κανάλι της Βενετίας…
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5052541365721909280
Σχόλια
item