Ο πρόεδρος των Σκοπίων έδωσε εντολή κυβέρνησης στους Σοσιαλδημοκράτες Ο πρόεδρος των Σκοπίων έδωσε εντολή κυβέρνησης στους Σοσιαλδημοκράτες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο πρόεδρος των Σκοπίων έδωσε εντολή κυβέρνησης στους Σοσιαλδημοκράτες

Ο πρόεδρος των Σκοπίων έδωσε εντολή κυβέρνησης στους Σοσιαλδημοκράτες
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Σοσιαλδημοκράτη ηγέτη Ζόραν Ζάεφ έδωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ.
Ο πρόεδρος της χώρας κάνει ακόμα μία προσπάθεια να τερματιστεί το πολιτικό αδιέξοδο που συνεχίζεται εδώ και δύο χρόνια.
Αν και αρχικά ο Ιβάνοφ είχε αρνηθεί να δώσει εντολή στο Ζάεφ θεωρώντας πως μια κυβέρνηση συνασπισμού με τη συμμετοχή των αλβανικών κομμάτων θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική κυριαρχία της ΠΓΔΜ, αποφάσισε τελικά να προχωρήσει και να δώσει την εντολή.
«Το εμπόδιο για να δοθεί εντολή σχηματισμού σε μια νέα κυβέρνηση έχει πλέον αρθεί», είπε ο Ιβάνοφ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Από την πλευρά του ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών παρέδωσε έγγραφη διαβεβαίωση ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα υπονομεύσει τη συνταγματική τάξη ή την εθνική κυριαρχία. 
Ο Ζάεφ είπε ότι αναμένει να έχει σχηματιστεί νέα κυβέρνηση μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.
Η απόφαση του Ιβάνοφ χαιρετίστηκε από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και από τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν που είναι αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ. «Ελπίζουμε ότι αυτό το εποικοδομητικό πνεύμα θα συνεχίσει να επικρατεί ώστε η χώρα να βγει επιτέλους από την πολιτική κρίση» ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους.
«Καλούμε όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου να θέσουν στην άκρη τις διαφορές τους και να εργαστούν μαζί για μια κοινή ατζέντα μεταρρυθμίσεων, ώστε να επανέλθει η χώρα στον δρόμο της ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης. Αυτό επιθυμεί και αξίζει ο λαός», προσθέτουν.

Epirusblog Gr
5 of 5
Ο πρόεδρος των Σκοπίων έδωσε εντολή κυβέρνησης στους Σοσιαλδημοκράτες
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 4147267359289889746
Σχόλια
item