Γιάννενα: Στο τελευταίο στάδιο η σύμβαση για το Γεφύρι της Πλάκας Γιάννενα: Στο τελευταίο στάδιο η σύμβαση για το Γεφύρι της Πλάκας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στο τελευταίο στάδιο η σύμβαση για το Γεφύρι της Πλάκας

Γιάννενα: Στο τελευταίο στάδιο η σύμβαση για το Γεφύρι της Πλάκας
Συγκρατημένη είναι η αισιοδοξία των τοπικών φορέων που συμμετέχουν στην προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση και αναστήλωση της ιστορικής γέφυρας Πλάκας, για την μετέπειτα πορεία των διαδικασιών και την έναρξη των εργασιών. 
Η προτεινόμενη προγραμματική σύμβαση των τοπικών φορέων με το υπουργείο Πολιτισμού βρέθηκε χθες στο Ελεγκτικό Συνέδριο που αναμένεται να αποφανθεί εντός των ημερών για τη νομιμότητα και εγκυρότητά της. 
Εφόσον αυτό πραγματοποιηθεί, οι συμμετέχοντες φορείς θα κληθούν να συνυπογράψουν την προγραμματική σύμβαση και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την επιλογή του αναδόχου. 
Ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γ. Σεντελές συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τον Γ.Γ. του υπουργείου Υποδομών Γ. Δέδε και σε δηλώσεις του εξέφρασε την αισιοδοξία ότι εφόσον δεν υπάρξουν γραφειοκρατικά εμπόδια ή καθυστερήσεις η προκήρυξη θα είναι έτοιμη το καλοκαίρι και τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου θα έχει επιλεγεί ο ανάδοχος. 
Ενημέρωση των κτηνοτρόφων Καθολική είναι στο μεταξύ η αναστάτωση των κτηνοτρόφων στην περιοχή και όχι μόνο ενόψει της καταβολής του φόρου βοσκήσιμων εκτάσεων για το 2016, διαδικασία για την οποία ενημερώθηκαν προ ημερών στην Περιφέρεια Ηπείρου οι δήμαρχοι προκειμένου με τη σειρά τους να ενημερώσουν τους άμεσα ενδιαφερόμενους. 
Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων πραγματοποίησε την Τρίτη έκτακτη ενημερωτική συνάντηση για τη διαχείριση των ορεινών βοσκοτόπων, με τον δήμαρχο Γ. Σεντελέ να τονίζει πως ενστάσεις επί της διαδικασίας δεν έχουν μόνο οι κτηνοτρόφοι, αλλά και οι δήμοι. 
Σε κάθε περίπτωση όμως εάν δεν αλλάξει κάτι στο μεσοδιάστημα, μέχρι το τέλος Ιουνίου οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να δηλώσουν τις επιλέξιμες εκτάσεις για το 2016 και να πληρώσουν τον αναλογούντα φόρο. Διαφορετικά δε θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν επιλέξιμες εκτάσεις για το 2017. 
«Δείπνο στα λευκά» στο Μουσείο Θ. Παπαγιάννη
Το Σάββατο στο μεταξύ πραγματοποιείται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Θ. Παπαγιάννη στο Ελληνικό, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» στο οποίο μετέχει ο Δήμος Βορ. Τζουμέρκων, μία ενδιαφέρουσα συνάντηση μουσείων από τις χώρες που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα. 
Η εκδήλωση με τίτλο «Δείπνο στα λευκά» θα ξεκινήσει στις 18.30 του Σαββάτου.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στο τελευταίο στάδιο η σύμβαση για το Γεφύρι της Πλάκας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1001269989907898145
Σχόλια
item