ΑΔΑΕ: Πώς θα απαλλαχθείτε από ενοχλητικές κλήσεις με απόκρυψη

ΑΔΑΕ: Πώς θα απαλλαχθείτε από ενοχλητικές κλήσεις με απόκρυψη
Να προασπίσει το δικαίωμα των πολιτών στο απόρρητο της επικοινωνίας δεσμεύεται η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Τηλεπικοινωνιών, σήμερα 17 Μαΐου.

Η ΑΔΑΕ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι προσπαθεί «με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο να προχωρήσει στις αναγκαίες δράσεις για την προστασία του απορρήτου».

Επίσης, η ΑΔΑΕ έχει εκδώσει πρά
ξη, σύμφωνα με την οποία, αν ένας συνδρομητής δέχεται κακόβουλες ή ενοχλητικές κλήσεις με απόκρυψη, έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον πάροχο της σύνδεσης να προχωρήσει στην εξουδετέρωση της δυνατότητας μη αναγραφής της καλούσας γραμμής για τις εισερχόμενες κλήσεις και έτσι να πληροφορηθεί για τους αριθμούς που κάλεσαν. 

Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται για ένα συγκεκριμένο διάστημα έως 15 ημέρες.

Η Αρχή υπογραμμίζει, επίσης, ότι με δεδομένα τις ταχύτατες εξελίξεις στους τομείς των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και του διαδικτύου είναι απαραίτητο, όλοι (η Πολιτεία, οι Αρχές, οι εταιρίες και οι χρήστες) να βρίσκονται σε εγρήγορση για τη διασφάλιση του απορρήτου.

Τέλος, η ΑΔΑΕ ενημερώνει τους χρήστες και συνδρομητές ότι μπορούν να αναζητήσουν στη διαδικτυακή πύλη http://www.adae.gr/enimerosi-christon-kai-syndromiton/ πληροφόρηση σχετικά με τους κινδύνους του κυβερνοχώρου, καθώς και πρακτικές οδηγίες για την αποφυγή τους. 

Για καταγγελίες και ερωτήματα οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση: Ιερού Λόχου 3, Μαρούσι 151 24, με fax στον αριθμό +30 210 6387666, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( info@adae.gr).
epirusblog.gr
5 of 5
ΑΔΑΕ: Πώς θα απαλλαχθείτε από ενοχλητικές κλήσεις με απόκρυψη
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7697841343208847529
item