Η πανέμορφη “γαλάζια λίμνη” της Ελλάδας! Η πανέμορφη “γαλάζια λίμνη” της Ελλάδας! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η πανέμορφη “γαλάζια λίμνη” της Ελλάδας!

Η πανέμορφη, “γαλάζια λίμνη” της Ελλάδας!
Η λίμνη Σκρα βρίσκεται λίγο πιο έξω από το Κιλκίς και είναι γνωστή ως “γαλάζια λίμνη”, εξαιτίας του υπέροχου χρώματος των νερών της που οφείλεται στους απολιθωμένους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο βυθό της. 
Το τοπίο συμπληρώνεται από καταρράκτες και πολύ πράσινο, ενώ οι εικόνες θυμίζουν εξωτικό προορισμό.
Η λίμνη σχηματίζεται από ρυάκια του όρους Πάικου, που τρέχουν μαζί και καταλήγουν στους καταρράκτες του Σκρα (πήραν το όνομα τους από το χωριό Σκρα, που βρίσκεται στα βόρεια), με τους χαρακτηριστικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και τα κρυστάλλινα νερά, πέφτοντας στη συνέχεια στο σημείο αυτό δημιουργώντας τη λίμνη, το βάθος της οποίας φτάνει τα 4 μέτρα.
perierga.gr - Η πανέμορφη, “γαλάζια λίμνη” της Ελλάδας!
Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν εδώ διάφορες δραστηριότητες και περπάτημα στη φύση, χαλαρώνοντας σε κάποιο από τα παγκάκια και απολαμβάνοντας το εκπληκτικό τοπίο.
perierga.gr - Η πανέμορφη, “γαλάζια λίμνη” της Ελλάδας!perierga.gr - Η πανέμορφη, “γαλάζια λίμνη” της Ελλάδας!perierga.gr - Η πανέμορφη, “γαλάζια λίμνη” της Ελλάδας!perierga.gr - Η πανέμορφη, “γαλάζια λίμνη” της Ελλάδας!perierga.gr - Η πανέμορφη, “γαλάζια λίμνη” της Ελλάδας!
Epirusblog Gr
5 of 5
Η πανέμορφη “γαλάζια λίμνη” της Ελλάδας!
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8413854342085559215
Σχόλια
item