Η απάντηση του Τανιμανίδη για τη προβολή του αγώνα Ελλάδας-Τουρκίας τη μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων Η απάντηση του Τανιμανίδη για τη προβολή του αγώνα Ελλάδας-Τουρκίας τη μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η απάντηση του Τανιμανίδη για τη προβολή του αγώνα Ελλάδας-Τουρκίας τη μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η απάντηση του Τανιμανίδη για τη προβολή του αγώνα Ελλάδας-Τουρκίας τη μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Τη δική του απάντηση σε όλα όσα ακουγονται τις τελευταίες ώρες για τη απόφαση της παραγωγής του Survivor να προβληθεί η αναμέτρηση Ελλάδας – Τουρκίας την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, έδωσε ο Σάκης Τανιμανίδης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

Συγκεκριμένα ο παρουσιαστής του ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΙ δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με τον πατέρα του στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου σχολίασε: 
«19η Μαΐου σήμερα, μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. 

Πριν 2 χρόνια τέτοια μέρα είχα βρεθεί με τον πατέρα μου στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, στο ταξίδι που με σημάδεψε περισσότερο από κάθε άλλη μου περιπέτεια ανά τον κόσμο.

353.000 νεκροί, σε μια γενοκτονία που άλλαξε την ιστορία του λαού μου, έδιωξε τους παππούδες μου από το σπίτι τους και μεγάλωσε εμένα μέσα σε ένα περιβάλλον νοσταλγίας για τις χαμένες πατρίδες του Πόντου.


Το περιβάλλον όμως μέσα στο οποίο μεγάλωσα μου χάρισε και κάτι ακόμα πιο σημαντικό…μου χάρισε απλόχερα την ΑΓΑΠΗ, την ΑΓΑΠΗ για το συνάνθρωπο και τη δυνατότητα να βλέπω πέρα από χρώματα, θρησκείες και έθνη. Οι σχέσεις των απλών ανθρώπων σήμερα 2017, η αγάπη και η φιλία μεταξύ τους είναι κάτι που ξεπερνάει τις πολιτικές κρατών και ΠΡΕΠΕΙ να τις ξεπερνάει.


Σήμερα, λοιπόν, που κάποιοι μπορεί να παρακολουθήσετε ένα φιλικό αγώνα ανάμεσα στους παίκτες ενός τηλεπαιχνιδιού, μην προσπαθήσετε να δώσετε μια τραγική σημασία σε ένα ασήμαντο γεγονός…θα αδικήσετε τους 353.000 νεκρούς που χάθηκαν στα ιερά εκείνα χώματα του Πόντου.


Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω κι εγώ πως θα έπρεπε να παίξει το συγκεκριμένο επεισόδιο μια άλλη ημερομηνία (το γύρισμα έγινε 4 μέρες πριν), αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει τις προβολές. Και όπως είπα παραπάνω, είναι κρίμα να αφήνουμε ένα απλό παιχνίδι να επισκιάζει την σημασία της ημέρας.


Ως περήφανος Πόντιος σας χαιρετώ, σας στέλνω την αγάπη μου και θέλω να σας πω ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ…ποτέ δεν ξέχασα! Υείαν και ευλοΐαν…
#proudPontian #temeteronPaidin #PontianGenocide».

Epirusblog Gr
5 of 5
Η απάντηση του Τανιμανίδη για τη προβολή του αγώνα Ελλάδας-Τουρκίας τη μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
Epirusblog Gr
5 of 5
show biz 6921780531098053721
Σχόλια
item