Γιάννενα: Εξαιρούνται οι δομές Υγείας του Πωγωνίου Γιάννενα: Εξαιρούνται οι δομές Υγείας του Πωγωνίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Εξαιρούνται οι δομές Υγείας του Πωγωνίου

Γιάννενα: Εξαιρούνται οι δομές Υγείας του Πωγωνίου

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη ένταξη των δομών Υγείας του Δήμου Πωγωνίου στην Κ.Υ.Α. περί οικονομικού κινήτρου για το διορισμό γιατρών στις απομακρυσμένες περιοχές, απέστειλε στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης. 

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ο ακριτικός Δήμος Πωγωνίου έρχεται, για μία ακόμη φορά, αντιμέτωπος με την αναλγησία του κεντρικού κράτους που αδιαφορεί απέναντι σε όσους «φυλούν Θερμοπύλες» σε μία περιοχή με πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες. 

Το τελευταίο «χτύπημα» έρχεται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παροχή κινήτρου 400€ μηνιαίως στους αγροτικούς γιατρούς, προκειμένου να διοριστούν σε απομακρυσμένες περιοχές. 

Στην απόφαση δεν περιλαμβάνεται κανένα αγροτικό ιατρείο ή Κέντρο Υγείας της Ηπείρου. Ως εκ τούτου, αφήνει εκτός απόφασης το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου καθώς και κάθε αγροτικό ιατρείο του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου. 

Το ίδιο είχε συμβεί και το 2016, όταν στην απόφαση περιλαμβάνονταν αρκετές περιοχές της Ηπείρου πλην της δικής μας». 

«Ο Δήμος Πωγωνίου επανειλημμένα έχει ζητήσει τη στήριξη των δομών υγείας στην πολύπαθη περιοχή μας με γνώμονα ότι η δημόσια υγεία είναι δικαίωμα όλων των πολιτών πολύ δε περισσότερο όσων επιμένουν να ζουν στις παραμεθόριες περιοχές σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε. 

Ως εκ τούτου, ζητούμε την αναθεώρηση της απόφασης και την ένταξη των δομών υγείας του Δήμου Πωγωνίου στην παροχή οικονομικού κινήτρου για το διορισμό ιατρικού προσωπικού», καταλήγει η επιστολή.

ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Εξαιρούνται οι δομές Υγείας του Πωγωνίου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7961672485563427370
Σχόλια
item