Θερμή υποδοχή από εκατοντάδες πολίτες στον Μακρόν στο δημαρχείο του Παρισιού Θερμή υποδοχή από εκατοντάδες πολίτες στον Μακρόν στο δημαρχείο του Παρισιού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θερμή υποδοχή από εκατοντάδες πολίτες στον Μακρόν στο δημαρχείο του Παρισιού

Θερμή υποδοχή από εκατοντάδες πολίτες στον Μακρόν στο δημαρχείο του Παρισιού - Κεντρική Εικόνα
Τον Εμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε το απόγευμα στο δημαρχείο του Παρισιού η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό, ενώ ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας αντήλλαξε χειραψίες και δέχθηκε τα συγχαρητήρια πολλών εκατοντάδων πολιτών στο προαύλιο του δημαρχείου.
Ο πρόεδρος, που ανέλαβε σήμερα επίσημα καθήκοντα, έγινε δεκτός στις 17.00 τοπική ώρα, όπως ήταν προγραμματισμένο, από τη Σοσιαλίστρια δήμαρχο του Παρισιού που τον περίμενε στην είσοδο του δημαρχείου.
Η Ινταλγκό και ο Μακρόν, οι σχέσεις των οποίων φημολογείται ότι είναι ψυχρές εξαιτίας των διαφορών τους με επίκεντρο την κυριακάτικη εργασία, φίλησαν ο ένας τον άλλο μόλις συναντήθηκαν.
Τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους συνόδευε η σύζυγός του Μπριζίτ.
Κατόπιν ο πρόεδρος της Γαλλίας και η δήμαρχος του Παρισιού είχαν συνομιλίες στο γραφείο της δημάρχου.
Οι νεοεκλεγέντες πρόεδροι της Γαλλικής Δημοκρατίας κατά παράδοση επισκέπτονται το δημαρχείο του Παρισιού μετά την ορκωμοσία τους. Αυτή η επίσκεψη δεν πραγματοποιείται υποχρεωτικά ανήμερα της ορκωμοσίας τους. 
Για παράδειγμα, ο Νικολά Σαρκοζί το 2007 μετέβη στο δημαρχείο του Παρισιού περίπου 10 ημέρες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Epirusblog Gr
5 of 5
Θερμή υποδοχή από εκατοντάδες πολίτες στον Μακρόν στο δημαρχείο του Παρισιού
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 6004733202638677892
Σχόλια
item