Γιάννενα: Ξεκίνησε ο καθαρισμός του Γιαννιώτικου Γιάννενα: Ξεκίνησε ο καθαρισμός του Γιαννιώτικου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ξεκίνησε ο καθαρισμός του Γιαννιώτικου

Γιάννενα: Ξεκίνησε ο καθαρισμός του Γιαννιώτικου
Ολοκληρώθηκε η πράξη καταχώρησης στο κτηματολόγιο, μετά την έκδοση του ΦΕΚ - 30.000 το κονδύλιο της Αποκεντρωμένης.
Άλλαξε η εικόνα του Πάρκου Πυρσινέλλα αμέσως μετά τον πρώτο καθαρισμό που έκαναν τα συνεργεία του Δήμου Ιωανν. Ιωαννιτών που συστηματικά καθαρίζουν το Πάρκο Πυρσινέλλα. 
Τα συνεργεία ξεκίνησαν να εργάζονται υπό την καθοδήγηση της εντεταλμένης συμβούλου Γωγώς Γιώτη από την Πέμπτη και συνέχισαν και την Παρασκευή. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά μιας και η εικόνα του Πάρκου άλλαξε ριζικά.
Τα συνεργεία του Δήμου και η συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Ελένη Βασιλείου και Δημήτρη Κατηρτσίδη, έφερε αποτέλεσμα σε ένα χώρο που ήταν και αναμένεται να ξαναγίνει σημείο αναφοράς της πόλης των Ιωαννίνων.
Τι έγινε…
Χόρτα κόπηκαν, δρομάκια καθαρίστηκαν, μαζεύτηκαν τα σκουπίδια ενώ σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις στο κτήριο όπου καθαρίστηκε ο περίγυρος και μαζεύτηκαν τα σπασμένα τζάμια ενώ έγινε και ο πρώτος καθαρισμός στο εσωτερικό του κτηρίου.
Επόμενο βήμα, είναι να καθαριστούν οι δυο λίμνες που υπάρχουν στο χώρο ενώ είναι πιθανόν μετά τον πρώτο καθαρισμό του Πάρκου να ακολουθήσει και δεύτερος.
«Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται η συντονισμένη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για καθαριότητα, κοπή χόρτων, αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων στο πάρκο Πυρσινέλλα» είπε η κα. Γιώτη, ευχαριστώντας όλους τους συναδέλφους της που βοήθησαν και έστειλαν άμεσα προσωπικό προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες στο Γιαννιώτικο Σαλόνι.
«Έχουμε σημαντική βοήθεια και απο τους εργαζόμενους που εργάστηκαν μεθοδικά και άλλαξαν πολύ σύντομα την εικόνα του Πάρκου», είπε αναφερόμενη στα συνεργία.
Ολοκληρώθηκε η πράξη καταχώρισης
Στο μεταξύ, εξίσου σημαντική είναι η είδηση ολοκλήρωσης  της πράξης καταχώρισης στο Κτηματολόγιο του Πάρκου Πυρσινέλλα μετά την έκδοση του ΦΕΚ 56/13-04-2017 και την ψήφιση του σχετικού Νόμου της Βουλής( 4467/13-04-2017).
Όπως ανέφερε η κα. Γιώτη έχει εγκριθεί 2017 του ομώνυμου κληροδοτήματος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που ανέρχεται στις 30.000 ευρώ,  οπότε και υπάρχει η δυνατότητα για να ολοκληρωθούν κάποιες παρεμβάσεις.
«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν για τις απαραίτητες παρεμβάσεις ενω θα πρέπει να προχωρήσουμε και σε μια μελέτη αξιοποίησης του Πάρκου Πυρσινέλλα καθώς σύμφωνα με το νόμο δεν επιτρέπονται όλες οι δράσεις σε αυτό. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που επιτρέπονται. 
Ο χρόνος μας πιέζει αλλά θα τα καταφέρουμε», τόνισε καταλήγοντας η κα. Γιώτη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ
Πηγή: proinanea.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ξεκίνησε ο καθαρισμός του Γιαννιώτικου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1369355011763029053
Σχόλια
item