«Φως στο τούνελ» του ελληνικού χρέους βλέπει η Λαγκάρντ

«Φως στο τούνελ» του ελληνικού χρέους βλέπει η Λαγκάρντ

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές εκτός Ταμείου, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ φαίνεται να βρήκε συναίνεση στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από τα μέλη του Washington Group, που συναντήθηκαν στο πλαίσιο της συνόδου του G7 στο Μπάρι.

Συναίνεση στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους φαίνεται να βρήκε από τα μέλη του Washington Group, στο Μπάρι της Ιταλίας, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έθεσε με επιτακτικό τρόπο το μείζον αυτό ζήτημα, ζητώντας συμφωνία, για να μπορέσει το Ταμείο να λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες του protothema.gr από πηγές εκτός Ταμείου.

Ως γνωστόν, η συνάντηση έγινε στην ιταλική πόλη, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των G7.

Παρά το γεγονός ότι οι δανειστές, το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας, δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, εντούτοις η κυρία Λαγκάρντ φέρεται να νιώθει ότι τα πράγματα προχωρούν προς το παρόν καλά.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μίλησε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου για τα ταξίδια της στην Ιταλία και την Κίνα.

Στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης, αναφέρθηκε και στην Ελλάδα. Διευκρινίζεται ότι δεν επρόκειτο για ειδική συνεδρίαση που αφορούσε τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι συζητήσεις για το χρέος συνεχίζονται εν όψει του Eurogroup της 22ας Μαΐου. Στις συζητήσεις συμμετέχουν η επικεφαλής του ΔΝΤ, ο διευθυντής Ευρώπης Πολ Τόμσεν και η Ντέλια Βελκουλέσκου.

Αναφορικά με τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Πεκίνο, η κυρία Λαγκάρντ έκανε απλά μία γενική αναφορά στη συνάντηση, αλλά όχι στο περιεχόμενό της.
epirusblog.gr
5 of 5
«Φως στο τούνελ» του ελληνικού χρέους βλέπει η Λαγκάρντ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8425652632287982558
item