Τζανακόπουλος: Σύντομα η συμφωνία για το χρέος

Τζανακόπουλος: Σύντομα η συμφωνία για το χρέος

Για να υπάρξει συνολική συμφωνία δεν μπορεί παρά να προσδιοριστεί το συγκεκριμένο μονοπάτι για τα πρωτογενή πλεονάσματα, τόνισε. 

Η συντριπτικά μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να έχουμε καταλήξει πολύ σύντομα σε μια συμφωνία για το χρέος, σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84», στον απόηχο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Πεκίνο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «για εμάς, το βασικό ζήτημα είναι η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» και πως «οτιδήποτε οδηγεί σε μια ρύθμιση του χρέους τέτοια που να ανοίγει την πόρτα στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι από εμάς αποδεκτό».

Τόνισε, ενόψει του Eurogroup της 22ας Μαΐου, πως για να υπάρξει συνολική συμφωνία δεν μπορεί παρά να προσδιοριστεί το συγκεκριμένο μονοπάτι για τα πρωτογενή πλεονάσματα, γιατί από αυτό εξαρτάται και το ύψος των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. 


Επισήμανε ότι αυτή η συζήτηση είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει στο προσεχές Eurogroup και ευελπιστούμε, είπε, να ολοκληρωθεί και στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. 

Επισήμανε ότι επί του θέματος αυτού υπάρχει μια σύγκρουση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας που σοβεί επί 7 χρόνια, για να σχολιάσει σε αυτό το πλαίσιο πως «αν δεν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις στις 22 και χρειαστούν μερικές μέρες ακόμα, νομίζω δεν είναι τόσο τρομερό».
epirusblog.gr
5 of 5
Τζανακόπουλος: Σύντομα η συμφωνία για το χρέος
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2946238042000044469
item