Χαμηλές προσδοκίες από το ταξίδι Μακρόν στο Βερολίνο Χαμηλές προσδοκίες από το ταξίδι Μακρόν στο Βερολίνο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χαμηλές προσδοκίες από το ταξίδι Μακρόν στο Βερολίνο

Χαμηλές προσδοκίες από το ταξίδι Μακρόν στο Βερολίνο
Στις χαμηλές προσδοκίες από το τρίτο ταξίδι του Εμμανουέλ Μακρόν στη γερμανική πρωτεύουσα, και πρώτο με τη νέα του ιδιότητα, αναφέρεται η Deutsche Welle, σ' ένα άθρο που επισημαίνει ότι ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου το Βερολίνο δεν είναι διατεθειμένο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Γάλλου προέδρου.
«To πρώτο ταξίδι του Εμμανουέλ Μακρόν  ως Πρόεδρου της Γαλλίας στο Βερολίνο έχει βεβαίως και συμβολική σημασία. Ο 39χρονος Γάλλος Πρόεδρος εκτιμάται πως θα ανανεώσει τους όρκους φιλίας με την κάποτε αντίπαλο Γερμανία. 
Και η Άνγκελα Μέρκελ πάντως είναι ικανοποιημένη που είναι ο Εμμανουέλ Μακρόν αυτός που κέρδισε τις εκλογές και όχι η ακροδεξιά αντίπαλος του Μαρίν Λεπέν. Εάν βέβαια θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του είναι αμφίβολο. 
Ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε ζητήσει πριν από μια εβδομάδα μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ και μείωση των εξαγωγικών πλεονασμάτων της Γερμανίας. 
Η Άνγκελα Μέρκελ του διεμήνυσε πως δεν είναι η Γερμανία αυτή που πρώτη θα πρέπει να αλλάξει την πολιτική της. Παράλληλα πάντως ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πρότεινε τη δημιουργία ενός γαλλογερμανικού ταμείου επενδύσεων.
Και η Γερμανίδα Καγκελάριος φαίνεται να αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση και προτίθεται στις σημερινές συζητήσεις της το βράδυ με τον νεοεκλεγέντα Γάλλο Πρόεδρο να μιλήσει για επενδύσεις και λήψη μέτρων που θα ενισχύσουν την ευρωζώνη. 
Η Άνγκελα Μέρκελ σκέπτεται ήδη από το 2013 τη σύσταση ενός ειδικού ταμείου, το οποίο θα ενισχύει χώρες, οι οποίες είναι πρόθυμες να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις.
Ευκαιρία για το γαλλογερμανικό άξονα
Η βουλευτής των Πρασίνων Φραντζίσκα Μπράντνερ, σε σχόλιο της στην Deutsche Welle, τονίζει πως η εκλογή Μακρόν είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον γαλλογερμανικό άξονα, ο οποίος θα μπορούσε και πάλι να λειτουργήσει ως ατμομηχανή της Ευρώπης. «Δεν θα πρέπει όμως η Γερμανία να υιοθετήσει ένα δασκαλίστικο ύφος»,  αλλά από κοινού με τη Γαλλία να επεξεργαστεί και να προτείνει ιδέες, σημειώνει η Γερμανίδα πολιτικός.
Ο νέος Γάλλος Πρόεδρος γνωρίζει ωστόσο πολύ καλά ότι πριν από τις γερμανικές εκλογές σε τέσσερις μήνες δεν πρόκειται να υπάρξουν οποιεσδήποτε αλλαγές.
Είναι το τρίτο ταξίδι του Εμμανουέλ Μακρόν στο Βερολίνο μέσα σε ένα χρόνο. Τον περασμένο Ιανουάριο είχε επισκεφθεί ως υποψήφιος Πρόεδρος του κινήματος «Εμπρός» το πανεπιστήμιο Χούμπολτ και δυο μήνες αργότερα τον δέχθηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος. Μετά τον Ζακ Σιράκ, τον Νικολά Σαρκοζί και τον Φρανσουά Ολάντ είναι ο τέταρτος Γάλλος Πρόεδρος τον οποίο υποδέχεται η Άνγκελα Μέρκελ, της οποίας η θητεία ξεκίνησε το 2005.»
Πηγή: Deutsche Welle
Epirusblog Gr
5 of 5
Χαμηλές προσδοκίες από το ταξίδι Μακρόν στο Βερολίνο
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 3918697705170646817
Σχόλια
item