Γιάννενα: Το Μοναδικό Ορεινό Φεστιβάλ Της Ελλάδας ..Είναι Στη Βοβούσα!28 Ιουλίου - 5 Αυγούστου 2017!

Γιάννενα: Το Μοναδικό Ορεινό Φεστιβάλ Της Ελλάδας ..Είναι Στη Βοβούσα!28 Ιουλίου - 5 Αυγούστου 2017!

28 Ιουλίου - 5 Αυγούστου 2017. Η θεματολογία του φεστιβάλ εστιάζει στο ορεινό υψόμετρο και την αειφόρο ανάπτυξη, χωρίς να λείπουν οι εκθέσεις φωτογραφίας, ο κινηματογράφος, η μουσική και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια. 

Η Βοβούσα δεν είναι μόνο πολιτισμός, αλλά και ένας εναλλακτικός προορισμός, για εκείνους που επιλέγουν τα βουνά και τα ποτάμια μακριά από τις πολύβουες αυγουστιάτικες παραλίες.Γαντζωμένη στα 1000 μέτρα ανάμεσα στις κορυφές της βόρειας Πίνδου, πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί όταν τη διασχίζει. 

Το θαυμάσιο μονότοξο γεφύρι (1748) που ενώνει τους δύο μαχαλάδες, αποτελεί ύψιστη πράξη πολιτισμού και συμβολίζει τον παντοτινό αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση μέσα από την αλληλεγγύη και την επικοινωνία.

Πέρα από εκθέσεις και προβολές, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, ομιλίες, και πολλά άλλα. Καλοκαιρινά φεστιβάλ γίνονται παντού στην Ελλάδα, ορεινό όμως μόνο ένα. Μήπως ήρθε ο καιρός να πάρετε κι εσείς τα ελληνικά βουνά προσωπικά;


Εγκαίνια Σάββατο 29 Ιουλίου 2017. Διάρκεια εκδηλώσεων 28 Ιουλίου-5 Αυγούστου.


Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Λόγω των ιδιαίτερων δεσμών που χαρακτηρίζουν την περιοχή της Βόρειας Πίνδου, από το 2017 εντάσσεται στο πρόγραμμά των εκδηλώσεων το χωριό Περιβόλι.


τοποθεσία

Χτισμένη στην κοιλάδα του Αώου, η Βωβούσα είναι ένα ιστορικό χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου, που αριθμεί περί τους 70 κατοίκους. 

Η Βωβούσα ή Μπαϊάσσα (στα Βλαχικά) βρίσκεται στο κέντρο του Εθνικού Δρυμού της Βόρειας Πίνδου, γειτνιάζει με τη περίφημη Βάλια Κάλντα και είναι στις παρυφές περιοχών NATURA 2000.


Σε αιώνια σχέση με τα νερά και τα παρθένα δάση, η περιοχή κατοικείται από είδη, όπως η καφέ αρκούδα και ο Ασπροπάρης αετός, και κυριαρχείται από το υδάτινο στοιχείο.

Με συνολικό μήκος 260 χλμ, ο Αώος ποταμός σχηματίζεται από τα ρέματα της περιοχής όπου ξεκινά το ταξίδι του περνώντας από την Κόνιτσα, λίγο πριν κυλίσει στην άλλη πλευρά των βόρειων συνόρων μας, στην Aλβανία.

όλες οι λεπτομέρειες του Φεστιβάλ εδώ

epirus-tv-news.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Το Μοναδικό Ορεινό Φεστιβάλ Της Ελλάδας ..Είναι Στη Βοβούσα!28 Ιουλίου - 5 Αυγούστου 2017!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2040646575652752076
item