Γιάννενα: Ανοιχτή Εκδήλωση Για Την Κυκλοφοριακή Αγωγή Σήμερα Σάββατο 20 Μαΐου

Γιάννενα: Ανοιχτή Εκδήλωση Για Την Κυκλοφοριακή Αγωγή Σήμερα Σάββατο 20 Μαΐου

Ανοιχτή εκδήλωση για την Κυκλοφοριακή Αγωγή

Η Ενορία Σταυρακίου, αναγνωρίζοντας το μεγάλο ζήτημα της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας, ιδιαίτερα για τους νέους μας, συνδιοργανώνει σε συνεργασία με σχολεία και φορείς του Σταυρακίου (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Πολιτιστικό Σύλλογο και Αθλητική Ένωση Σταυρακίου) μια ανοιχτή εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση για την ασφαλή κυκλοφορία και την οδήγηση ποδηλάτου.


Την εκδήλωση υποστηρίζουν ως συνδιοργανωτές :
• η Περιφέρεια Ηπείρου,
• ο Δήμος Ιωαννιτών,
• η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου
• ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη
της Τροχαίας Ιωαννίνων και των Εθελοντών Σαμαρειτών.

Τίτλος της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Σταυράκι,
το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στις 10:00 το πρωί,
(με αφορμή τις διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ιερού Ναού
των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Σταυράκι), είναι:

«Ασφαλώς κυκλοφορώ και ποδηλατώ – ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΩ»
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις:
• Ενημέρωση από την Τροχαία Ιωαννίνων για την ασφαλή κυκλοφορία
• Τεχνική ενημέρωση για τη συντήρηση του ποδηλάτου
• Ενημέρωση από γιατρούς για το σωστό τρόπο εκγύμνασης με το ποδήλατο και πώς αυτό επηρεάζει την υγεία μας – οφέλη και κίνδυνοι  – τι πρέπει να προσέχουμε
• Παρουσίαση από τους μαθητές της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου των αποτελεσμάτων έρευνας που διενήργησαν σχετικά με την επαρκή γνώση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας από τους νέους
• Καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των οδηγών σχετικά με τη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας με διανομή αυτοκόλλητων από τους «μκρούς εΘΕΛΩντές» του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» που συμμετέχουν.


Η εκδήλωση θα κλείσει με την «1η ποδηλατική βόλτα» στον παράδρομο του Σταυρακίου μήκους (μετ’ επιστροφής) 12,8 χμ. ενώ θα υπάρξει και πιο σύντομη διαδρομή μήκους 4,8 χμ για τους μικρότερους ποδηλάτες.


Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ και στους συμμετέχοντες θα κληρωθεί ένα ποδήλατο και πλούσια δώρα. Μπορούν να συμμετέχουν νέοι από 9 ως 99 ετών!!!
Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στη διεύθυνση: https://sbstavraki.wixsite.com/2017

Το σκεπτικό:
(χρησιμοποιήθηκε και υλικό από το διαδίκτυο)

Επειδή στις ελληνικές πόλεις –και στα Γιάννενα- δεν είναι δα και τόσα πολλά τα μέρη όπου μπορούν τα παιδιά να ποδηλατήσουν ελεύθερα και με ασφάλεια, πιστεύουμε πως κάποιες βασικές οδηγίες και συμβουλές για τα παιδιά που βγαίνουν στο δρόμο με το ποδήλατο είναι εξαιρετικά χρήσιμες για όλους.


Σε όσο μικρό δρόμο κι αν κυκλοφορούν τα παιδιά οι κίνδυνοι παραμονεύουν, δυστυχώς, λόγω έλλειψης οδηγικής παιδείας από τους οδηγούς ΙΧ και μοτοσυκλετών αλλά και λόγω άγνοιας ή και αμέλειας από την πλευρά των ποδηλατών.


 Η σκληρή αλήθεια...
Πολλά παιδιά ηλικίας 5-14 ετών που βρίσκουμε στα εφημερεύοντα νοσοκομεία τραυματισμένα, έχουν τραυματιστεί πάνω στο ποδήλατο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους κόψουμε τις στιγμές χαράς που έχουν πάνω στις δυο ρόδες. Το αντίθετο μάλιστα!!!
 Όμως, μπορούμε να τους φορέσουμε κράνη!


Τα κράνη μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού του εγκεφάλου κατά 88%, ΑΛΛΑ μόνο το 45% των παιδιών 14 ετών και κάτω συνήθως φοράνε ποδηλατικό κράνος!
 Όλα αυτά μ

άς οδήγησαν να λάβουμε την πρωτοβουλία και να διοργανώσουμε την 1η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ-ΒΟΛΤΑ στο Σταυράκι ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους -μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες και ποδηλάτισσες- να μάθουν ή να θυμηθούν βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλες και όλους με τα ποδήλατά σας να απολαύσουμε μια υπέροχη ποδηλατο-ΒΟΛΤΑ, με ασφάλεια, στον παράδρομο του Σταυρακίου.


"Μια ορθοπεταλιά και μια ματιά στον ήλιο, με χαμόγελο." Γιάννης Βέλλης

epirus-tv-news.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανοιχτή Εκδήλωση Για Την Κυκλοφοριακή Αγωγή Σήμερα Σάββατο 20 Μαΐου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3373725428224943507
item