Γιάννενα: Ικανοποίηση για την επιτυχημένη 1η Μαθητιάδα...Συνεχής η προσφορά των Εθελοντών Σαμαρειτών τους στα αθλητικά δρώμενα Γιάννενα: Ικανοποίηση για την επιτυχημένη 1η Μαθητιάδα...Συνεχής η προσφορά των Εθελοντών Σαμαρειτών τους στα αθλητικά δρώμενα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ικανοποίηση για την επιτυχημένη 1η Μαθητιάδα...Συνεχής η προσφορά των Εθελοντών Σαμαρειτών τους στα αθλητικά δρώμενα

Γιάννενα: Ικανοποίηση για την επιτυχημένη 1η Μαθητιάδα...Συνεχής η προσφορά των Εθελοντών Σαμαρειτών τους στα αθλητικά δρώμενα
Με την τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες» ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ηπείρου.
Το τελευταίο αγώνισμα της Μαθητιάδας ήταν ο αγώνας δρόμου 3 χλμ με αφετηρία την παραλίμνια περιοχή και τερματισμό στο εθνικό στάδιο, όπου ακολούθησαν και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η τελευταία ημέρα της διοργάνωσης είχε ως επίκεντρο το πρωί της Τετάρτης τις εγκαταστάσεις στη Λιμνοπούλα όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν αλλά και να γνωρίσουν ολυμπιακά αθλήματα όπως η πυγμαχία, η ξιφασκία, το μπάντμινγκτον, η επιτραπέζια αντισφαίριση, η σκοποβολή αλλά και τα αγωνίσματα της κολύμβησης.
Την ικανοποίησή τους για την διοργάνωση, τη συμμετοχή μαθητών από Γυμνάσια της περιοχής και φυσικά το ενδιαφέρον ώστε η διοργάνωση να συνεχιστεί και του χρόνου εξέφρασαν ο προϊστάμενος του γραφείου φυσικής αγωγής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Σπύρος Ντάνης και ο Δημήτρης Κώστας, σχολικός σύμβουλος φυσικής αγωγής.
Ο τελευταίος αναφέρθηκε και σε προβλήματα ή παράπονα που εκφράστηκαν για την αδυναμία μετακίνησης μαθητών από σχολεία της περιφέρειας, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών.
Για μία απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση, που έστειλε ιδιαίτερα μηνύματα στους μαθητές έκαναν λόγο οι ολυμπιονίκες της κωπηλασίας Γιάννης Τσίλης και Τόνια Σβάιερ και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Δημητρίου.
Οι Εθελοντές Σαμαρείτες
Εξάλλου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Σάββατο 13 Μαΐου κάλυψε υγειονομικά τον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου 21 km καθώς και τον Νυχτερινό Αγώνα 5 km, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε διαδρομή δίπλα από την Λίμνη Παμβώτιδα και το Κάστρο των Ιωαννίνων.
Η υγειονομική κάλυψη πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή συνολικά 29 εθελοντών Σαμαρειτών, οι οποίοι στελέχωσαν υγειονομικό σταθμό – κέντρο επιχειρήσεων του αγώνα στο σημείο της εκκίνησης/τερματισμού, 8 σταθερές ομάδες κατά μήκος της διαδρομής, 2 μηχανοκίνητες ομάδας καθώς και 2 ποδηλατικές ομάδες.
Για ακόμη μία χρονιά οι εκατοντάδες συμμετέχοντες και ο διοργανωτής Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων, αναγνώρισαν την καθοριστική συμβολή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Επίσης, το διάστημα 14 - 17 Μαΐου το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών έχει αναλάβει την υγειονομική κάλυψη της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Ηπείρου, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων από σχολεία όλης της Ηπείρου και η οποία διοργανώνεται Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Ειδικότερα, την Κυριακή το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ιωαννίνων κάλυψε υγειονομικά με συνολικά 19 εθελοντές την τελετή έναρξης στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ η ποδηλατική ομάδα του Τμήματος ανέλαβε την κάλυψη και την συνοδεία της λαμπαδηδρομίας που πραγματοποιήθηκε για την αφή της φλόγας και την έναρξη της Μαθητιάδας. 
Τις επόμενες ημέρες το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ιωαννίνων έχει αναλάβει την στελέχωση Σταθμού Πρώτων Βοηθειών στους χώρους διεξαγωγής των αθλημάτων.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ικανοποίηση για την επιτυχημένη 1η Μαθητιάδα...Συνεχής η προσφορά των Εθελοντών Σαμαρειτών τους στα αθλητικά δρώμενα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2423052770044501191
Σχόλια
item