Ήπειρος: Εκατοντάδες μαθητές στην 1η Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ήπειρος: Εκατοντάδες μαθητές στην 1η Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Εκατοντάδες μαθητές στην 1η Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού

Ήπειρος: Εκατοντάδες μαθητές στην 1η Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών γυμνασίων, αλλά και δημοτικών από την ευρύτερη περιοχή ξεκίνησαν και επίσημα χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού οι εκδηλώσεις για την 1η Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού.
Εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου με τη συνεργασία του συνόλου των τοπικών φορέων και με κυρίαρχο στόχο να αναδειχθεί η αξία και η χαρά της συμμετοχής των παιδιών σε Ολυμπιακά αγωνίσματα, με την διάκριση να περνά σε δεύτερο πλάνο.
Λίγο μετά τις 9 το πρωί πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών και στη συνέχεια διαβάστηκε ο όρκος του μαθητή – αθλητή.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την αντιπεριφερειάρχη Γ. Μητροκώστα, τον πρύτανη Γ. Καψάλη, τον πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου Ευρ. Γλαβά, τον υπεύθυνο του γραφείου φυσικής αγωγής του υπουργείου Παιδείας κ. Χριστοδουλόπουλο, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Αγγ. Φωτεινού και τον Ολυμπιονίκη στην κωπηλασία Γ. Τσίλη.
Η επίσημη έναρξηΗ Μαθητιάδα συνεχίζεται σήμερα Τρίτη στο Πανηπειρωτικό και στις εγκαταστάσεις στη Λιμνοπούλα και ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη στο Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδων.
Η επίσημη έναρξη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής με την λαμπαδηδρομία και την άφιξη της φλόγας στο βωμό στην κεντρική πλατεία.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, κ. Χριστοδουλόπουλος μετέφερε τη δέσμευση του υπουργού, τέτοιου είδους διοργανώσεις να μετεξελιχθούν σε θεσμό τα επόμενα χρόνια, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα αθλητισμού κ. Δημάκος, ο αντιδήμαρχος Π. Κολόκας και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Αγγ. Φωτεινού.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Εκατοντάδες μαθητές στην 1η Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2964071004685209042
Σχόλια
item