ΗΠΑ: Aγωνία για τον Τραμπ στην επαναληπτική εκλογή της Τζόρτζια ΗΠΑ: Aγωνία για τον Τραμπ στην επαναληπτική εκλογή της Τζόρτζια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΗΠΑ: Aγωνία για τον Τραμπ στην επαναληπτική εκλογή της Τζόρτζια

ΗΠΑ: Aγωνία για τον Τραμπ στην επαναληπτική εκλογή της Τζόρτζια
Παρά τις επιθέσεις που δέχθηκε μέσω Twitter απ’ τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ένας υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται των Ρεπουμπλικάνων συνυποψηφίων του, στις εκλογές για την κάλυψη μιας έδρας στο Κογκρέσο για την πολιτεία της Γεωργίας (Τζόρτζια).
Η εκλογή του Τζον Όζοφ έχει συμβολική και πρακτική αξία, καθώς θα είναι ο πρώτος Δημοκρατικός που εκλέγεται για να εκπροσωπήσει τα βόρεια προάστια στην Ατλάντα, προπύργιο των Ρεπουμπλικανών από τη δεκαετία του 1970. 
Eνώ πήρε διαστάσεις και σε εθνικό επίπεδο, καθώς θεωρείται το πρώτο τεστ δημοτικότητας για τον νέο πρόεδρο...
Ο Τζον Όζοφ
Ωστόσο, ο 30χρονος με την πενιχρή πολιτική εμπειρία και το ευρηματικό σύνθημα Make Trump Furious (κάντε έξαλλο τον Τραμπ), φαίνεται πως δεν εξασφαλίζει την πλειοψηφία του 50%, που απαιτείται για εκλογή από τον πρώτο γύρο.
Ο ίδιος προηγείται των συνολικά 18 υποψηφίων (οι 11 Ρεπουμπλικανοί) για την έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ στα 185 από το σύνολο των 210 εκλογικών κέντρων εξασφαλίζει ποσοστό 48,3% των ψήφων.
Ο δεύτερο γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 20 Ιουνίου, ενώ θα έχει ως αντίπαλό του, την Κάρεν Χάντελ από τους Ρεπουμπλικάνους που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 19,5% των ψήφων.
Η Ρεπουμπλικανή Κάρεν Χάντελ θα αναμετρηθεί με τον Δημοκρατικό Τζον Όζοφ στις 20 Ιουνίου

Epirusblog Gr
5 of 5
ΗΠΑ: Aγωνία για τον Τραμπ στην επαναληπτική εκλογή της Τζόρτζια
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 4249413750938992822
Σχόλια
item