Γιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - Στην πράξη η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων Γιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - Στην πράξη η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - Στην πράξη η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκωνΓιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - Στην πράξη η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων
Μέσα στον Μάιο η επίσημη επαναλειτουργία του φυλακίου Πληκατίου. 
Σε μια σημαντική και ουσιαστική ενέργεια η οποία θα συμβάλει τα μέγιστα στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων, ακριτικών περιοχών του νομού Ιωαννίνων, προχωρά μέσα στον Μάιο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό τον επόμενο μήνα θα επαναλειτουργήσει και επίσημα το επιμεθόριο φυλάκιο Πληκατίου, που ανήκει στο 583 Τάγμα Προκαλύψεως της Κόνιτσας, ενώ στα εγκαίνια του είναι πιθανό να παραστεί και ο ίδιος ο υπουργός, Πάνος Καμμένος.
Με τον τρόπο αυτό από τον επόμενο μήνα κιόλας, θα ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, ενώ ικανοποιείται και ένα πάγιο αίτημα του δήμου Κόνιτσας, αλλά και άλλων όμορων δήμων.
Άλλωστε, το φυλάκιο στο Πληκάτι είναι ήδη έτοιμο, για να υποδεχθεί τους πρώτους στρατιώτες, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 20 Μαΐου.
Τα σημαντικά ωστόσο για την ευρύτερη περιοχή και της Κόνιτσας και του Πωγωνίου φαίνεται πως έρχονται το επόμενο διάστημα με την επαναλειτουργία και άλλων φυλακίων.
Οριστική απόφαση από το ΓΕΣ δεν έχει ληφθεί ακόμη, η προετοιμασία όμως σε φυλάκια της ελληνοαλβανικής μεθορίου στην περιοχή του Πωγωνίου επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρεάς Παπασπύρου τόνισε πως στο άκουσμα και μόνο της επαναλειτουργίας του φυλακίου στο Πληκάτι ενισχύθηκε η αυτοπεποίθηση των κατοίκων, ενώ οι συζητήσεις με τους συναρμόδιους φορείς και τα υπουργεία συνεχίζονται, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα, να δοθεί η εντολή για την επαναλειτουργία και άλλων φυλακίων.
«Αποτελούσε πρωταρχικό μας στόχο από όταν αναλάβαμε την ευθύνη της δημοτικής αρχής να καταδείξουμε την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ασφάλειας των συνόρων. Αυτό το πετύχαμε και με την διατήρηση της οργανικής δύναμης της αστυνομίας στην Πυρσόγιαννη και με την επαναλειτουργία του φυλακίου στο Πληκάτι.
Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε και ήδη βρισκόμαστε σε επαφή και με άλλους όμορους δήμους όπως με το δήμο Πωγωνίου και με δήμους από την περιοχή της Καστορίας για να προωθήσουμε από κοινού αντίστοιχα αιτήματα», σημείωσε ο κ. Παπασπύρου.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - Στην πράξη η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1625161982077324818
Σχόλια
item