Κρίσιμη εβδομάδα για το «μαχαίρι» στις παλαιές συντάξεις Κρίσιμη εβδομάδα για το «μαχαίρι» στις παλαιές συντάξεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κρίσιμη εβδομάδα για το «μαχαίρι» στις παλαιές συντάξεις

Κρίσιμη εβδομάδα για το «μαχαίρι» στις παλαιές συντάξεις - Κεντρική Εικόνα
Συσκέψεις επί συσκέψεων αναμένεται να γίνουν την Εβδομάδα του Πάσχα στο υπουργείο Εργασίας για το θέμα της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.
Το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται ένα σχέδιο εφαρμογής του μέτρου το οποίο θα τεθεί προς έγκριση στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.
Το σχέδιο προβλέπει μειώσεις ως και 50% της προσωπικής διαφοράς όταν πρόκειται για μεγάλα ποσά. Ωστόσο πηγές του υπουργείου Εργασίας ξεκαθάρισαν ότι δεν θα εξαιρεθούν οι χαμηλές συντάξεις, οι οποίες θα υποστούν μειώσεις εφόσον καταγράφουν προσωπικές διαφορές.
Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις θα κοπεί το σύνολο της διαφοράς,  η μέση σύνταξη του ΙΚΑ που κυμαίνεται γύρω στα 720 ευρώ και έχει μηδενική προσωπική διαφορά δεν κινδυνεύει. Αυτή που κινδυνεύει είναι η κατώτατη σύνταξη  των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ που ελάμβαναν την προσαύξηση των 220 ευρώ, και η προσωπική τους διαφορά είναι 39%.
Πάντως το υπουργείο Εργασίας έχει αποσαφηνίσει ότι η περικοπή θα αφορά μόνο στις κύριες και δεν θα θιγούν οι επικουρικές συντάξεις. Επιμένει ότι οι μειώσεις αφορούν 900.000 συνταξιούχους και όχι 1.400.000, ενώ δεν αποσαφηνίζει με ποιον τρόπο θα καλυφθεί ο λογαριασμός του 1,8 δισ. ευρώ, χωρίς τη συμμετοχή των επικουρικών.
Epirusblog Gr
5 of 5
Κρίσιμη εβδομάδα για το «μαχαίρι» στις παλαιές συντάξεις
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4362656025658834725
Σχόλια
item